Rekordszámú résztvevő az erkeles furulyaversenyen


2015-03-03 21:26:56  | cikk: Babos Petra  | 


Rekordszámú résztvevő az erkeles furulyaversenyen főképe
80 diák nevezett a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola több éves hagyományokra visszatekintő regionális furulyaversenyére. A tanulók négy csoportban, - ének-zene tagozatos és általános tantervű osztály, alsó és felső tagozat - mérték össze furulyázási tudásukat elsőtől nyolcadik osztályig.

A megnyitón az egybegyűlteket Heizer Zoltánné igazgatónő köszöntötte, majd a 7. z osztályosok furulyáztak.
Dr. Szatmáry Péterné Rédey Margitta munkaközösség vezető kérdésünkre elmondta, zenei tagozatos iskola lévén fontosnak tartják, hogy a város és a környék iskolásainak rendezzenek zenei versenyeket. Az Erkel iskola a népdaléneklési és a furulya versenyt szervezi meg évről évre nagy sikerrel.
- A megmérettetésen a diákok egyéni és csoportos kategóriában indulhattak. Az idén 80 tanuló nevezett, három iskolából, a Munkácsyból, Vaszarról és természetesen az Erkelből. A versenyzők két dallal készültek a mai napra, amelyet szabadon választhattak ki, nem volt kötelező műsorszám meghatározva. A versenyre előzetesen el kellett készíteni a nevezési lapot, amire a gyerekek mindig nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen rajzolnak rá, kiszínezik, kidíszítik és persze az előadott dalok címét ráírják – mondta az ének-zene tanárnő. Hozzáfűzte, a furulya, mint népi hangszer, manapság egyre népszerűbb a gyerekek körében, sokan választják ezt hangszerül. 

Nagy Sarolta Anna és Polgárdi Hanna 5. z osztályos lányok a versenyen elmondták, már öt éve tanulnak furulyázni és nagyon szeretik, mivel sokféle hangot el lehet játszani vele és szép a hangzásvilága is. A két lány együtt furulyázott a versenyen, egy német paraszttáncot és a Nap nyugodni tér című dalt adták elő.
A diákok előadását három-három tagból álló zsűri bírálta el, melyben az Erkel iskola ének-zene tanárai, valamint a kísérő pedagógusok foglaltak helyet.
Minden résztvevő emléklapot kapott, a legjobbak pedig az oklevélben és édességben is részesültek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-02 22:14:32

Mi az az apeva?


ajánlott cikk főképe

2019-10-03 08:27:31

Hetedíziglen - Pápai Levéltári Nap


ajánlott cikk főképe

2019-10-03 21:50:33

Utolsó programpontját mutatta be Grőber Attila


ajánlott cikk főképe

2019-11-25 19:03:22

Megkezdődött a jubileumi hét a Petőfiben


PÁPA időjárás