Járdafelújítás Tapolcafőn


2015-03-04 21:30:30  | cikk: HuHa  | 


Járdafelújítás Tapolcafőn főképe
A múlt évi járdaépítések után most egy közel száz méteres járdaszakaszt újítanak fel a Tapolcafő Pápa felőli végén. A munkálatok szükségességét már városrészi fejlesztési részprogramok előkészítése során, a múlt évi bejáráson megállapították a szakemberek, de az igényt az év eleji lakossági konzultáció is megerősítette. Unger Tamás alpolgármester a beruházással kapcsolatban úgy fogalmazott, a feladat-meghatározást követően a tervezés és a pénzügyi források rendelkezésre bocsátása után kezdődhetett meg a kivitelezés.

-Ez a beruházás tulajdonképpen mintája annak, hogyan tervezzük a városrészi fejlesztési részprogramok megvalósítását. Vagyis a lakossági észrevételek alapján az egyes feladatok időrendi besorolását követően, a tervezés és az anyagiak biztosítása után zajlanak majd a munkálatok az egyes városrészeken.

A felújítás alatt álló járdaszakasz 92 folyóméter hosszú. A régi járdát valamikor még az itt élők építették, az évtizedek alatt azonban a járdalapok összetöredeztek, a kocsibejárók megsüllyedtek, a közlekedés balesetveszélyessé vált, arról nem beszélve, hogy a járda szélessége mindössze két járdalapnyi, azaz 80 cm volt. Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője hírportálunknak elmondta, a régi járdalapokat felszedték, új ágyazatot készítettek a 120 cm szélesre bővített járdának és erre helyezik a múlt évi járdaépítés során kibontott ép járdaburkoló lapokat. A felújítás hat ingatlan előtt zajlik, a kapukhoz vezető bejárat alapját betonnal is megerősítették, hogy bírja a gépjárművek okozta terhelést.

A felújított járdaszakasz biztonságos közlekedést tesz lehetővé és babakocsival illetve kerekesszékkel is elférnek rajta a közlekedők. A munkálatok a múlt héten kezdődtek és várhatóan néhány nap múlva befejeződnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-06 10:36:30

Az Alapellátási Intézet is részesült a Kínából érkezett maszkokból


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 13:22:38

Jól halad a munka a Városi Sportcsarnoknál


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 22:48:55

Az országos központi készletből is kap védőfelszereléseket az ESZI


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 12:30:58

Aki teheti ne vigye óvodába, bölcsődébe gyermekét - Unger Tamás alpolgármester sajtótájékoztatója