Lezárt akta: Idősekhez surrant be


2015-03-11 22:05:53  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya bíróság elé állítási javaslattal zárta le az ellen a csóti férfi ellen indított büntetőeljárást, aki a gyanú szerint egy falubeli idős házaspárt lopott meg otthonukban.
A nyomozás adatai szerint a 48 éves V.L. 2015. február 23-án délután 2 óra körül azzal a céllal kereste fel a hozzá közel lakó idős ismerőseit, hogy pénzt kérjen kölcsön tőlük. A házaspár utcakapuját és a lakásajtaját is nyitva találta, a házba lépve pedig látta, amint az idős pár a szobában tévét nézett. Elvette a konyhaasztalon lévő pénztárcát és távozott. Otthon a tárcában levő bakjegyeket eltette, a tárcát elégette, a lopott pénzt pedig nagyrészt felélte. A gyanúsítottat két nappal később, február 25-én délelőtt lakásán keresték fel a helyi körzeti megbízottak. Czere Zoltán rendőr főtörzsőrmester és Varga Csaba rendőr főtörzsőrmester a házkutatás alkalmával megtalálták a lopott pénzből fennmaradó 15.000 forintot, amit lefoglaltak és visszaadtak a jogos tulajdonosnak. V.L. gyanúsítotti kihallgatása alkalmával a bűncselekmény elkövetését elismerte és elmondta, hogy az idős sértettek már többször kisegítették korábban.
A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárás iratait a napokban bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az eljáró hatóság a Pápai Járási Ügyészséghez.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 41 éves nemesgörzsönyi lakossal szemben folytatott.

A járőrök 2020. május 8-án este Nemesgörzsöny egyik utcájában állítottak meg egy segédmotor-kerékpárt, és ellenőrizték annak vezetőjét. A 41 éves helyi...

2020-05-19 14:12:51

Ittasan vezetett a férfi a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2020-05-25 15:10:30

Körözött férfit fogtak a pápai rendőrök


A Pápai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás miatt folytat eljárást egy 46 éves helyi lakos ellen.

A sértett 2020. május 29-én értesítette a rendőrséget arról, hogy Pápán, az egyik parkolónál elindulása előtt a pénztárcáját és a mobiltelefonját az autója csomagtartóján felejtette,...

2020-06-08 08:40:29

Nem adta vissza a talált pénztárcát a férfi, a rendőrök kihallgatták


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 11:43:40

Közös szolgálat az erdők védelméért