Helyesírásból versengtek a diákok


2015-03-12 21:34:17  | cikk: Babos Petra  | 


Helyesírásból versengtek a diákok főképe
Gerencsér Attila, az egykori híres pápai magyartanár tiszteletére 1996 óta rendszeresen megszervezi az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola a helyesírási versenyt az ötödik és hatodik osztályosok számára. Idén is így történt, a versenyre hét pápai és környékbeli általános iskola 13 tanulója nevezett be.

A neves megmérettetés tollbamondással kezdődött, amely az idén az internetezésről szólt, majd a tanagyaghoz kapcsolódóan helyesírási feladatlap várt a versenyzőkre.
Kovács Tiborné, az Erkel-iskola tanára, szervező érdeklődésünkre elmondta, a városi-területi versenynek több évtizedes hagyománya van Pápán.
- A verseny célja, hogy a tehetséges diákok összemérhessék tudásukat, helyesírásukat. A megmérettetést megelőzte minden iskolában egy házi forduló, s ide már csak évfolyamonként a legjobbak jöhettek.
- Az ötödikes feladatlapon a mássalhangzók és magánhangzók időtartamának jelölése és mássalhangzó törvények, míg a hatodikosoknál a tulajdonnevek helyesírása volt a fő téma. A feladatsort az Erkel-iskola magyartanára, Németh Zoltánné állította össze, s ő is volt a zsűri elnöke – tette hozzá a szervező.

Horváth Evelin a Tarczy Lajos Általános Iskola 5. osztályos tanulója. Evelin sokat készült a versenyre tanára segítségével. A fiatal lány legjobb tollbamondásból, reméli, jó eredménnyel fog hazatérni, hiszen más helyesíró versenyen is szerepelt már sikeresen - mondta a megmérettetés előtt. 

A legjobbak oklevélben és értékes könyvutalványban részesültek, de minden versenyző kapott édességet és üdítőt.
A diákok teljesítményét a város magyartanáraiból álló zsűri bírálta el.
A Gerencsér Attila városi-területi verseny 7. és 8. évfolyamosainak megmérettetése a jövő héten, vagyis március 19-én lesz a Tarczy Lajos Általános Iskolában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-01 07:33:58

Néhány módosítással, de zavartalanul látja el közszolgáltatási tevékenységét a Közszolg


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:34:24

Pénteken nyit a termál és az uszoda


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 21:50:54

Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 18:37:28

Textil arcmaszkok készülnek Pápán