Épül az új orvosi rendelő Borsosgyőrön


2015-03-12 22:24:55  | cikk: HuHa  | 


Épül az új orvosi rendelő Borsosgyőrön főképe
Nyártól új háziorvosi rendelő fogadja a borsosgyőri betegeket. Az új rendelő megépítést az tette indokolttá, hogy a régi műszakilag nem volt megfelelő állapotban és nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak sem. A város képviselő-testülete ezért a múlt évben arról döntött, hogy a régi épület helyén újat emel a városrészen élők számára.

A tervezési, engedélyeztetési, kivitelezői közbeszerzési eljárások lebonyolítása után a munkálatok februárban kezdődtek meg a régi rendelő lebontásával, mostanra pedig már az új épület felmenő szerkezetei is elkészültek.
Az építkezést ma délelőtt tekintette meg Áldozó Tamás polgármester. A városvezető elmondta, a beruházás elhatározásakor abból indultak ki, hogy a Pápához csatolt településeknek biztosítani kell azt a fejlődési pályát, melyet önálló településként is bejárnának. Önálló településeken pedig van orvosi rendelő.
-Az új rendelő mindenben megfelel a jogszabályi előírásoknak, a tervezési folyamatban szakhatóságként részt vett az ÁNTSZ – tudtuk meg. A régi épület 66 négyzetméter alapterületű volt, az új ennél jóval tágasabb, 91 négyzetméteres lesz. Helyet kap benne egy 24 négyzetméteres rendelő, váróhelyiség, konzultációs szoba, lesz akadálymentes vizesblokk és a személyzet számára kialakítják az előírásoknak megfelelő szociális helyiségeket. A T elrendezésű, földszintes épülethez szélfogót is építenek, lesz kerékpártároló és három parkolót is kialakítanak, melyek közül egy a mozgáskorlátozottak számára készül.

A beruházás a városrészi fejlesztési részprogramok között valósul meg önkormányzati költségvetésből. A 44 millió forintos építkezés rendkívül jelentős a városrész életében – hangsúlyozta a polgármester.
-Ha a beruházás nagyságrendjét nézzük, elmondható, az előkészítő munkák költségeivel együtt közel 50 millió forintot költünk el az új rendelőre. Vagyis egy körülbelül ezerfős településen fordítunk ennyi pénzt az egészségügyre, ami arányait tekintve csaknem egyenértékű azzal, ha Pápán, a harminc ezres településen másfél milliárdért fejlesztjük a kórházat.

A polgármester közölte, a rendelő épülete olyan ingatlanon található, mely nagyobb részt önkormányzati tulajdonban van és a városnak további tervei is vannak vele. Már a választások előtti fejlesztési részprogramok tervezésénél szóba került, hogy közösségi központot hoznak létre itt, olyat, ahol több funkció is elhelyezhető. Az orvosi rendelőn túl az ingatlan alkalmas lenne egy rendezvénytér kialakítására és szükség van a kultúrház felújítására, átalakítására is.
-Ezeknek a beruházásoknak az első eleme az orvosi rendelő – emelte ki.

Dr. Áldozó Tamás azt is elmondta, a következő esztendőkben négy orvosi rendelő építését, felújítását vették tervbe a városrészi fejlesztési részprogramokban, ezekre várhatóan pénzügyi forrás is akad majd az integrált területfejlesztési programokból. A város tervezi a Béke téri és a Huszár lakótelepi rendelő kiváltását, valamint a volt Kilián lakótelepi és a kéttornyúlaki épület felújítását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-12 23:33:42

Bővült a piac nyitvatartása, újra jöhetnek a ruhaárusok


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 20:45:25

Megindult a digitális tantermen kívüli oktatási rend


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 12:36:44

Az általános védőfelszerelésekből jól áll az Egészségügyi Alapellátási Intézet


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:17:25

Negatív lett a három ESZI-s dolgozó tesztje