Sakk: XIII. Noszlopy Gáspár Kupa


2015-03-17 17:42:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: XIII. Noszlopy Gáspár Kupa főképe
A Pápai SE sakkozói nemzeti ünnepünkön Noszlopon vettek részt a Noszlopy Gáspárról elnevezett versenyen, amelyet mindig március 15-én rendeznek, hiszen a névadó az 1848–49-es szabadságharcot követő függetlenségi szervezkedések egyik vezetője és vértanúja volt. 13 játékos vett részt Pápáról a kupán, ezzel a legnépesebb résztvevő egyesület büszke címet is magukénak tudhatták a mieink.
- Évek óta hasonlóan nagy létszámban képviseljük magunkat, összesen 52 induló volt, még Kecskemétről is volt játékos. Kilenc fordulós villámverseny volt, 10-10 perc gondolkodási idővel, ahol természetesen a szabálytalan lépés azonnal veszített, ez leggyakrabban úgy történik, hogy valaki sakkba lép vagy ott felejti a királyát, de a nagy kapkodásban azért ez elég gyakran megtörténik. Pont nélkül senki sem maradt közülünk, sőt legalább három pontot minden pápai induló gyűjtött – összegezte a versenyt Kiss Csaba szakosztályvezető, aki a pápaiak mezőnyében a legjobb játékos lett, 6.5 ponttal, mely a 7. helyet jelentette számára. Kiss Csaba a 3. helyezettel megegyező pontszámot gyűjtött, ilyenkor az úgynevezett Buchholz-számítás dönt, azaz azt veszik figyelembe, hogy ki milyen erősségű játékosok ellen játszott a verseny folyamán. Az első és második hely tekintetében sem a szerzett pontszám, sem a következő két mutatószám nem döntött – folytatta a szakosztályvezető - csak a negyedik mutató. Ez ritkán fordul elő, a második helyezett nagyon balszerencsés volt, hiszen ez tényleg a lehető legkisebb különbség, ami létezhet két játékos teljesítménye között.
Kiss Csaba elmondta, örömteli, hogy a pápai fiatalok egyre jobb teljesítményt nyújtanak, ami biztató a jövőre nézve, az edzéseket változatlan időpontban, de új helyszínen, kedden és csütörtökön 14:30-tól 18 óráig a HEMO-ban tartják. Sakkozóink március 22-én vasárnap az NB II-es bajnoki fordulóban Tapolcára utaznak.

A kupa végeredménye ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-09 21:34:06

Megkezdte a felkészülést a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-09-09 19:26:41

A Győr vihette haza az emlékserleget


ajánlott cikk főképe

2019-10-29 20:44:50

Három arany az úszóknál


ajánlott cikk főképe

2019-09-17 16:35:31

E-sportban is sikeresek a petőfisek


PÁPA időjárás