Illegálisan rakta le a szemetet


2015-03-18 07:03:20  | cikk:  | 


Illegálisan rakta le a szemetet főképe
A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai 2015. március 15-én délután elfogták azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint a közelmúltban nagy mennyiségű veszélyes hulladékot raktak le engedély nélkül a kemeneshőgyészi Szőlő hegyben.
A tehergépkocsival közlekedő 59 éves S. F.-t és utasát, a 38 éves V. B.-t 2015. március 15-én 17 óra 35 perckor Pápa közelében igazoltatta Fekete Ernő rendőr főtörzsőrmester és Baráth Balázs rendőr törzsőrmester körzeti megbízott. Az ellenőrzésre azért került sor, mert gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy S. F. már többször rakott le jelentős mennyiségű veszélyes hulladékot Kemeneshőgyész külterületén az elmúlt hetekben. A rendőrök átvizsgálták a teherautó rakterét, amelyben több köbméternyi hulladékot találtak. A szemét túlnyomó része műanyag alkatrész és gumiabroncs volt, amely veszélyes hulladéknak minősül. S. F. tagadta, hogy valaha is szemetet szállított volna az adott területre, a rakománnyal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az éghető anyagokat vidéki házának kazánjában akarta elégetni, míg a többi hulladékot másnap az egyik hulladékudvarban adta volna le. V. B. gyanúsítottként tett vallomásában elismerte, hogy először 2015. március 2-án kérte meg munkaadója, S. F. arra, hogy a tulajdonát képező, pápai telephelyén levő szemét egy részét pakolja fel a kisteherautóra. Amikor végeztek, együtt Kemeneshőgyészbe mentek, ahol a Szőlő hegyben, az útszéli árokba leszórták a hulladékokat. Ezt több alkalommal megismételték, majd 2015. március 15-én 17 órakor a megrakott gépjárművel újra útnak indultak, azonban a körzeti megbízottak megállították őket. A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a teherautót és rakományát lefoglalta, a két szabadlábon védekező gyanúsított ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. 

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-05 15:51:00

50 helyett 111 - megbírságolták a sofőrt a rendőrök


A rendőrség a kábítószer-ellenes világnap alkalmából egy kisfilmmel hívja fel a figyelmet a drogfogyasztás sokszor visszafordíthatatlan következményeire.Jelenleg Európában a kábítószerek terjedésének különösen dinamikus időszaka zajlik. Új és egyre veszélyesebb szerek...

2020-06-26 16:19:55

Elég egyetlen rossz döntés — és az egész életed megváltozhat


ajánlott cikk főképe

2020-08-26 16:26:31

A közös cél érdekében


ajánlott cikk főképe

2020-05-25 15:10:30

Körözött férfit fogtak a pápai rendőrök