"Zöldhullám" a Tarczyban


2015-03-18 23:27:22  | cikk:  | fotó: Tarczy Lajos Általán  | 


"Zöldhullám" a Tarczyban főképe
461. március 17-én hunyt el Szent Patrik, Írország hittérítő püspöke, védőszentje - ez a nap nemzeti ünnep a zöld szigetként is emlegetett országban. Az ünnep szimbóluma a háromlevelű zöld lóhere, hisz a legenda szerint Szent Patrik ennek segítségével magyarázta el az íreknek a Szentháromságot. Az szintén a legendárium része, hogy a hittérítő püspök egy szikláról szónokolva kiűzte a kígyókat a smaragdzöld szigetről.
A Tarczy iskolában is hagyományos program a Szent Patrik emlékére szervezett kézműves foglalkozás és felvonulás, mondta el Hardi Tünde, a kéttannyelvű tagozat vezetője. A gyerekek készítettek zöld szemüvegeket, természetesen zöld pólót viseltek, sőt, az első és második évfolyamos gyerekek ír táncot is tanultak erre az alkalomra.
A program elmaradhatatlan része a felvonulás, melyhez a muzsikát idén is Pápa Város Fúvószenekarának tagjai biztosították. A zöldbe öltözött gyerekek integetve, vidáman vonultak a zenekar után. A fúvósok közreműködését finom édességgel, répatortával és brownie-val köszönte meg a program szervezője, Nagy Gabriella.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-03 14:58:02

Elindult a Tapolca vize Pápa felé


ajánlott cikk főképe

2019-09-21 19:58:06

Gyurátz Ifjúsági Nap


ajánlott cikk főképe

2019-09-15 12:48:04

Kicsik és nagyok, lepkék és denevérek


ajánlott cikk főképe

2019-09-22 08:14:18

Különösen sikeres volt a Vajda Lakótelepi Nap


PÁPA időjárás