Öltözzünk kékbe a Víz Világnapján


2015-03-18 23:34:38  | cikk: Babos Petra  | 


Öltözz kékbe! - ezzel a címmel tette közzé a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola azt a felhívást, mely szerint a víz világnapja alkalmából, március 23-án öltözzünk kékbe. A program célja a figyelem felhívása a víz védelmére és megóvására, ivóvízkészletünk tisztán tartására.

Pulay Róbertné a program egyik szervezője elmondta, Öko-iskola lévén minden évben szerveznek valamilyen programot a víz, illetve föld napjához kapcsolódóan. Idén úgy gondolták, hogy az iskola valamennyi diákja és pedagógusa kékbe öltözik, s így ünneplik ezt a jeles napot.
Az iskola öko csoport egyik tagjának volt az ötlete, hogy a felhívást tegyék közzé a város, sőt a járás iskoláiban, intézményeiben is. Felkeresték tehát a helyi önkormányzatot és a járási hivatalt, ahol nagy örömükre támogatták a kezdeményezésünket.
- A kezdeményezésükhöz legnagyobb örömünkre sokan csatlakoznak, kaptunk visszajelzést Kiskunfélegyházáról, Tapolcáról és az Egyesült Államokból is, de a baróti testvériskola és a kampeni intézmény is jelezte részvételi szándékát. Reméljük, sokan öltöznek majd hétfőn kékbe, s együtt ünnepelnek velünk ezen a napon – mondta Pulay Róbertné.  Csatlakozzon tehát mindenki a Weöres iskolásokhoz, és öltözzünk kékbe a Víz Világnapja alkalmából! Akik nem tudnak aznap kékbe öltözni, ők megtehetik ezt előbb is. Készítsünk képet a kék viseletekről és osszuk meg a Facebookon, az erre létrehozott csoportban.  A Weöres iskolások március 23-án, 10 óra 35 perckor fényképezkednek le az iskola udvarán közel négyszázan. A programhoz március 23-a éjfélig lehet csatlakozni. A képek elnevezésében szerepeljen az egyén, a csoport vagy az intézmény neve és a fotón szereplők létszáma. (pl. " Weöres Iskola-Pápa-356 fő.jpg"). Az elkészült fotókból montázs készül majd, amit minden résztvevő intézmény megkap elektronikusan, s a hatalmas képet az iskola öko faliújságán is elhelyezik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-05 16:12:18

Lada Nivát kaptak a közterület-felügyelők


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 09:17:44

A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 12:54:04

Hatalmas daru a víztoronynál


ajánlott cikk főképe

2020-02-18 20:56:10

Tűsarkú helyett egy pelenkás totyogó