Üléseztek a részönkormányzatok


2015-03-18 23:55:37  | cikk: Babos Petra  | 


Üléseztek a részönkormányzatok főképe
A Kéttornyúlaki-, a Borsosgyőri- és a Tapolcafői Városrészi Önkormányzatok ma délután tartották soron következő ülésüket. Mindhárom testület határozatképes volt, a gyűléseket Máté István és Zsegraics Gyula elnökök vezették.

Az első napirendi pontban a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását véleményezték. Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője ennek kapcsán elmondta, három fontos pontban változott a rendelet.
- Az első pontja, hogy az idei évtől a fenntartónak április 1-jéig kell megállapítani a térítési díjakat. A másik fontos pont az, hogy a bölcsődei gondozásért fizetendő térítési díj kivételével, az előző évektől eltérően a szolgáltatási önköltségen megállapítható az intézményi térítési díj. Minimális térítési díj emelkedés várható a bentlakásos odősek otthona és az átmeneti gondozóház tekintetében. Itt a 103.800 Ft-os díj 113.400 Ft/fő/hó-ra emelkedett. A szociális alapszolgáltatások közül az étkeztetés 380 Ft/napról 405 Ft/napra változott.
Szalainé Tihanyi Andrea kiemelte, április 1-jétől belépési hozzájárulást állapíthat meg a fenntartó a férőhelyek 50 százalékáig.
- Ez a mi intézményünk esetében 38 százaléka lesz az intézményi férőhelyeknek. A Vörösmarty utcai otthon 27, a Teveli úti Otthonház 31 férőhelyét érinti. A belépési hozzájárulás 700.000 Ft-tól 2 millió forintig terjedhet, attól függően, hogy egyágyas lakrészben vagy kétágyas szobában történik az elhelyezés. A belépési díjat beköltözéskor kell fizetni. A bölcsődei gondozásért továbbra sem kell térítési díjat fizetni. A rendelet május 1-től hatályos.
Az intézményvezető felhívta a lakosság figyelmét, ha bárkinek kérdése lenne, forduljon Pápa Város Egyesített Szociális Intézményéhez, ami a Barát utca 9. szám alatt található, de telefonon kérhető felvilágosítás. Vegyes ügyek keretében a kéttornyúlaki és a borsosgyőri részönkormányzatok megszavazták, hogy a művelődési ház rendezvényeit (farsang, anyák napja, karácsony és gyermeknap) 400.000 Ft-tal támogatják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket


ajánlott cikk főképe

2020-06-11 21:04:12

Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök


ajánlott cikk főképe

2020-03-26 17:45:08

Szüneteltetik a nyilvános liturgiákat, de a templomok nyitva vannak


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 18:15:27

Jelenetfelvétel az Erkelben