Kékbe öltöztek a víz világnapján


2015-03-19 15:46:25  | cikk: pgya  | 


Kékbe öltöztek a víz világnapján főképe
A Csókai óvoda – Zöld Óvoda lévén – minden évben hét „zöld” ünnepet tart. A pedagógusok nagy hangsúlyt fektetnek a Víz Világnapjára, amely alkalomból három napon keresztül a gyerekek foglalkoztatása is a víz körül forgott – tájékoztatta hírportálunkat Tunnerné Buzás Éva óvodavezető.
- Fontosnak tartjuk a gyermekek figyelmét ráirányítani arra, hogy a Földünk veszélyben van és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy legalább a mostani állagát megőrizzük. Az óvodáskorú kisgyerek nagyon érdeklődő és fogékony, a figyelmét leköti a téma. Három napos rendezvénnyel ünnepeltünk, a hétfői nap HAPPY-nap volt, amely a Hungarian Aqua Promoting Program in the Young (Magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program) elnevezés rövidítése. A természetes ivóvizek fontosságát hangsúlyoztuk, merthogy a gyerekek nagyon sok olyan italt isznak, amelyek cukrozottak és színezékkel vannak tele, nem egészségesek – ismertette a három napos program egyik fő célját az óvodavezető.
Reggel ásványvizet találtak a szekrényükben, azt fogyaszthatták egész nap, és arról beszélgettek, hogy milyen fontos, hogy sok vizet igyanak, a szervezetüknek szüksége van a tiszta, friss vízre. Tavaly évben kint voltak Tapolcafőn, a forrás eredőjénél, ahol megtapasztalhatták, hogy a helyi víz milyen finom és friss. Idén a szennyvíz-telepre kirándultak a gyerekek.
- A tegnapi nap folyamán a szennyvíz-telepre látogattunk, ami szintén egy nagyon tanulságos kirándulás volt. Felnőtteknek is látniuk kellene, hogy a szennyvíz, ami beérkezik a városból, mennyire bűzölög és tele van mocsokkal, viszont a tisztítás eredményeként egy nagyon jó minőségű tiszta vizet engednek ki Mezőlak felé a Bitva folyóba. A gyerekeknek alkalma volt arra is, hogy labororatóriumi felszerelésekkel ismerkedjenek. Láttak tiszta vizet és baktériummal fertőzöttet, megmutatták nekik, hogy milyen eljárásokkal tisztítják, rengeteg tapasztalást is szerezhettek – idézte fel Tunnerné Buzás Éva a szennyvíztisztító-telepen tett kirándulás történéseit.
- A zöld ünnepeinket mindig játszóházzal fejezzük be, mert fontosnak tartjuk azt, hogy a családokkal együttműködjünk, ma délután a szülőket is elvártuk az intézménybe. Készültünk dallal, verssel, barkácsolással és különböző játékokkal. Több éve hagyomány, hogy pályázatot írunk ki a szülők számára, víz témakörben, bármit lehet festeni, színezni, barkácsolni, amit elhoznak az oviba, ahol zsűrizzük, amit apró ajándékokkal jutalmazunk – ismertette a közös szülő-gyerek záróprogramot az óvodavezető.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet