A magyar nyelv: létem, jövőm és reményem


2015-03-19 23:08:03  | cikk: Babos Petra  | 


A magyar nyelv: létem, jövőm és reményem főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola már több mint húsz éve szervezi meg a Gerencsér Attila területi helyesírási versenyt 7. és a 8. osztályos diákoknak. Az 5. és 6. évfolyamosoknak hirdetett versenyt a múlt héten tartották az Erkel iskolában.
Lombosi Anikó szervező elmondta, a területi megmérettetést egy házi verseny előzte meg, ahonnét a legjobbak juthattak tovább.
- A város összes általános iskolája és a Türr Gimnázium kisgimnazista osztálya képviseltette magát a versenyen, ahol összesen 13 tanuló mérte össze tudását helyesírásból. Először egy nehezebb feladatsorral küzdöttek meg, amiben a tulajdonnevek és az -i képzős formák szerepeltek, de volt totó, illetve a magánhangzók és mássalhangzók törvényszerűségeire is rákérdeztünk. A tollbamondás Lőrincze Lajosról, a híres nyelvészről szólt, aki száz éve született - mondta a szervező.
Lombosi Anikó hozzáfűzte, hogy évről évre egyre nagyobb gond a külalak, ezért ezt is szigorúan pontozzák.
A feladatlapot Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna és Lombosi Anikó állították össze. A zsűriben a Tarczy iskola magyartanárai és a kísérőtanárok, valamint Bognár József nyugalmazott igazgató és Kövy Rózsa nyugalmazott tanár is helyet foglalt.

A legjobbak oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek. A 7. osztályosok korcsoportjában az első Bodó Angelika, a Türr István Gimnázium és Kollégium tanulója, a második Tompa Melinda, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákja lett, a harmadik pedig Pusztai Boglárka erkeles diák lett. A 8. osztályosoknál első Szakács Vivien erkeles, második Kovács Dóra türrös tanuló, míg a harmadik a munkácsys Nagy Luca lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 14:54:42

Vért adtak a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 12:30:58

Aki teheti ne vigye óvodába, bölcsődébe gyermekét - Unger Tamás alpolgármester sajtótájékoztatója


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-08-03 12:38:16

Kárt okoznak a túlnőtt növények