Nyílt nap a víztoronyban a Víz Világnapja alkalmából


2015-03-21 08:18:59  | cikk: Babos Petra  | 


Nyílt nap a víztoronyban a Víz Világnapja alkalmából főképe
A Pápai Vízmű Zrt. minden évben számos érdekes programmal várja az érdeklődőket a Víz Világnapjához kapcsolódva. Idén tegnap délután kezdődött az egyhetes programsorozat.
Szili Ágnes, a Vízmű Zrt. laboratóriumvezetője a rendezvények kapcsán elmondta, a nyílt hét célja, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek a vízmű életébe, beléphessenek a tapolcafői vízbázisra, a szennyvíztisztító telepre vagy éppen a víztoronyba, s ott megismerjék az egyes munkafolyamatokat, az ott található berendezéseket.

Ma 219 kacskaringós lépcsőfok megmászása után pazar kilátással csodálhatják meg az érdeklődők a várost a víztorony tetejéről. A mintegy 42,5 méter magas víztoronyban a víztömeg alatt és felett kiállítással is várják a látogatókat. A tablókon korabeli fotókkal és dokumentumokkal mutatják be a torony építésének főbb szakaszait és történetét. A pápai víztornyot 1967-ben építették a többemeletes lakóházak vízellátásának kiszolgálására, mert a többszintes épületek emeletén nem volt elegendő víznyomás. A monumentális épületet - melyben 1500 köbméter víz tárolható - körülbelül 9 hónapig építették,. A nagy tömegű víz körülbelül 32 és 38 méter között helyezkedik el a toronyban. 2014 nyarán kisebb gépészeti átalakítással biztonságosabbá és kényelmesebbé tették a feljutást a toronyba, ami azonban azt is jelenti, hogy egyszerre csak 20-25 látogatót tudnak fogadni.

Szili Ágnes hozzáfűzte, nagy volt az érdeklődés a víztorony túra iránt, hiszen a két nap alatt több mint kettőszázan regisztráltak a lépcsőzésre. A jövő héten még számos programmal várják az érdeklődőket, hétfőn a szennyvíztisztító telepen és tapolcafői vízbázison.
- A gyerekekről sem felejtkeztünk meg. Az általános iskolások a Happy héten vehetnek részt, melyen a Vízmű a tapolcafői vízbázisról friss vizet visz ki flakonokban, hogy közösen tudjunk koccintani, s ünnepeljük a Víz Világnapját. Minden évben ivókutat is ajándékozunk, idén ezt a Weöres iskolások kapják meg. Ebben az évben is meghirdettük a gyerekeknek a rajzpályázatot, melyre sok szép kép érkezett. Ezekből az uszoda folyosóján nyílik kiállítás jövő kedden – zárta gondolatait Szili Ágnes.
A víztorony megismerésére a jövőben is nyílik lehetőség, legközelebb a Föld Napjához kötődően szerveznek víztorony túrákat.

További fényképek a facebookon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-13 20:40:42

260 pápai karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 20:20:21

Holnaptól átmenetileg nincs parkolási díj


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-05-10 12:47:03

Szentmise a szabadban