Fényben fürdő kastély


2015-03-21 17:25:55  | cikk: HuHa  | 


Fényben fürdő kastély főképe
A Fő téri díszkivilágítás után néhány nap óta az Esterházy-kastély is fénybe burkolózva pompázik esténként. A közel kétmilliárd forint értékű, Európai Unió által támogatott projektben ugyanis az épület díszkivilágítása is szerepelt. A fényforrásokat már korábban kiépítették a kivitelezők a belső udvaron és a kéményeken, most pedig az elektromos rendszerre történő rákötés is megtörtént, így gyönyörű látvány fogadja a kastély felé sétálókat az esti órákban.

A főúri épülethez méltó megvilágításról 54 energiatakarékos reflektor gondoskodik, ebből negyvenet az épület körüli térburkolatba süllyesztve helyeztek el a kivitelezők. A lámpatestekből néhány a kastély előtti területen a tornyok megvilágítására szolgál, huszonhat pedig a belső udvari homlokzatot világítja meg. A lámpatesteket speciális tükrökkel alakították ki, ez biztosítja az egyenletes, úgynevezett falmosó világítást. A tornyok kiemelése érdekében a kastély előtti parkban további két reflektort is elhelyeztek.
Az épület tetőszerkezetét mind a nyugati, mind a keleti oldalon a kéményekre szerelt reflektorok mutatják meg sötétben, a kastélykert tervezett rekonstrukciójának megfelelően áthelyezett kőoroszlánokat pedig egy-egy reflektor fénye világítja meg.

Az esténként immár fényben fürdő, szemet gyönyörködtető Esterházy-kastéllyal kapcsolatban Áldozó Tamás polgármester megjegyezte, a kastélyrekonstrukciós projekt hamarosan véget ér, szinte napról-napra újabb és újabb elemei készülnek el véglegesen. A törtfehér színben pompázó kastélyépület már részévé lett a belvárosnak, a díszkivilágítás pedig még inkább kiemeli környezetéből. 
- Ha visszaemlékezünk a kastély régi színére és a mostani törtfehérre nézzünk, azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy ég és föld a különbség a mostani állapot javára és hiszem, hogy mára mindenki számára elfogadott lett a kastély új arca. A Fő tér díszkivilágítása után az igazi változást az Esterházy-kastély, a város legjelentősebb műemléki épületének megvilágítása adja és remélem, hamarosan ez is mindenki számára a város részévé válik - fogalmazott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-18 16:13:54

Újra indul a személyes ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 13:48:56

Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 15:24:06

90. születésnapján köszöntötték Takács Károlynét


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 19:34:40

Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban