A zene az kell… - 15 éves az Allegro


2015-03-21 21:33:41  | cikk: Babos Petra  | 


A zene az kell… - 15 éves az Allegro főképe
1999 szeptemberében kezdte meg működését az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hat telephelyen 270 tanulóval. Az iskola azzal a céllal jött létre, hogy a falusi gyerekek is hozzájuthassanak a számukra egyébként nehezen elérhető művészeti képzésekhez. Az intézmény a Pápa környéki falvak esélyegyenlőségének segítésére, a falusi gyerekek hátrányainak kompenzálására, a tehetségek felkutatására alakult.

A jubileum alkalmából tegnap este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott gálán az iskola valamennyi jelenlegi és volt diákja fellépett.
- Az iskola mindenkor érték- és kultúrateremtő intézmény, s nem csupán szolgáltató központ. Hisszük, hogy a gyerekeket szeretni és bíztatni kell, hogy egészségesen fejlődjenek, s igyekszünk biztonságot nyújtó érzelmi környezetet teremteni számukra képességeik szabad kibontakozáshoz – hangsúlyozta Szili Gabriella igazgató köszöntőjében.
A jubiláló iskolának Unger Tamás alpolgármester is gratulált.
- Pápán sok intézmény van, ami több száz éves. Egy művészeti iskolában azonban a 15 év szép számnak tekinthető. Az alapfokú művészeti iskolák körülbelül 15 éve alakultak, őket egy speciális igény hívta életre. Az ilyen iskolák célja, hogy olyan gyerekekhez is eljussanak ezek a szolgáltatások, akik nem városban élnek. Köszönet ezért az Allegro iskolának – mondta az alpolgármester, majd boldog születésnapot kívánt az intézmény minden tanulójának és dolgozójának. Az est során Pfeifferné Takács Hajnalka, a városlődi iskola igazgatója is szólt a szép számban megjelentekhez.

A színvonalas gálaműsorban szerepelt néptánc és moderntánc, de volt ének és hangszeres bemutató is. A színes összeállítás közös énekléssel zárult, amikor is közel 180 diák és tanár énekelte együtt a jól ismert Marry Poppins dalt, a Mosolyogni kell című slágert.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-23 13:37:12

A Fidelitas segítséget ajánl az idősek ellátásához


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 22:25:23

Meglepetés koncertek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:15:53

Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás