70 éve boldog házasságban


2015-03-21 21:44:14  | cikk: Babos Petra  | 


70 éve boldog házasságban főképe
Sokan csak álmodnak az életre szóló boldogságról, de szerencsére vannak, akik meg is találják azt.
Bordás István és Bordás Istvánné 1945. március 17-én kötöttek házasságot Pápán. A pár azóta is boldog, kiegyensúlyozott házasságban él együtt.
Ma délután egy belvárosi étteremben ünnepelték rokonaikkal, barátaikkal ezt a nem mindennapi jubileumi évfordulót. Az ebéddel egybekötött ünnepségen részt vettek az Egyesített Szociális Intézmény vezetői, Pápa Város Önkormányzatának képviseletében Venczel Csaba önkormányzati képviselő. A jubiláló házaspárra Szijjártó László atya is áldását adta, s további boldog éveket kívánt mindkettőjüknek.

-Háborús esküvőnk volt. Ez az jelentette, hogy a templomból rohantunk haza, mert szólt a sziréna, menni kellett a férjemnek a frontra. Én pedig követtem, hogy együtt lehessünk. Lakodalmunk nem volt – kezdte mesélni Erzsi néni.
-Erzsike úgy döntött, hogy velem jön. Kiss Zoltán századparancsnokunk rendes volt, megengedte, hogy együtt menjünk – tette hozzá Pista bácsi.
-Pápán ismerkedtünk meg. Pista szegedi, de az én bátyám katona volt és Pista volt a főnöke, s így ismerkedtünk meg, s kerültünk bizalmasabb viszonyba – fűzte hozzá mosolyogva a hölgy.
A házaspár elmondta, két gyermekük volt, akik sajnos már meghaltak, nevelt fiúk Sopronban él.
A jubiláló házaspár meggyőződése, van szerelem első látásra. Mint mondták, a televízióban vannak műsorok, amelyek szerint nincs ilyen, ők azonban bátran állítják, hogy van, mert ők is elsőre egymásba szerettek.
-A mi szerelmünk mindig tiszta és igaz volt. Sosem akartunk elengedni egymást, ragaszkodunk a másikhoz. És most már elmondhatjuk azt is, hogy jó döntést hoztunk hetven évvel ezelőtt, mindketten ugyanígy választanánk, ha most újra kéne házasodnunk – mondták egybehangzóan.

A ma is aktív házaspár a Vörösmarty utcai Otthonházban él nagy boldogságban. A 94 éves Pista bácsi gyakran kertészkedik, megmetszi, megöntözi a virágokat, míg a 90 éves Erzsi néni szívesen süt valami finomat.
A jeles napon megható szavakkal is köszöntötték egymást, Pista bácsi pedig egy csokor virággal is kifejezte Erzsi néni iránti, soha el nem múló szeretetét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-23 20:30:12

On-line vállalkozói fórum a paktum projektben


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 19:52:38

Képviselők az épülő atlétikai centrumnál


ajánlott cikk főképe

2020-08-03 12:38:16

Kárt okoznak a túlnőtt növények


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak