Középpontban a csecsemőellátás - III. Nemzetközi Projekt Hope Tréning a pápai kórházban


2015-03-22 10:25:16  | cikk: HuHa  | 


Középpontban a csecsemőellátás - III. Nemzetközi Projekt Hope Tréning a pápai kórházban főképe
A Projekt Hope Lengyelország Alapítvány a Boeing partnerségével harmadik alkalommal tartott nemzetközi szakmai konferenciát a pápai Gróf Esterházy Kórházban egészségügyi szakemberek számára. A téma ezúttal a csecsemők első életévben történő ellátása volt, a konferencia a Jobb újszülött ellátás Pápán címet viselte. A rendezvényen a kórház gyermekosztályán dolgozó orvosok, nővérek, asszisztensek vettek részt és jelen voltak a gyermek háziorvosok, védőnők is.

Dorota Kuchna, a Projekt Hope Lengyelország igazgatója elmondta, céljuk, hogy mindig olyan témában szervezzék meg a tréninget, mely a helyi partnernél a leginkább aktuális, a pápai kórház pedig ezúttal a csecsemőellátást jelölte meg.
-A tréning feladata, hogy a szakemberek tapasztalataikat egymással megosztva, a legújabb eredményeket megismertetve gazdagítsák tudásukat, melyet aztán a gyakorlatban tudnak kamatoztatni.

A konferencián témaként szerepelt a tápszerek és táplálék-kiegészítők használata, a D vitaminnal, vassal és fluorral kapcsolatos vélemények ismertetése, az ételallergiákkal kapcsolatos betegségek kezelése, a szoptatási problémákra javasolt megoldások, a bőrgyógyászati csecsemőbetegségek és az idegrendszeri problémák észlelése. Az előadásokat a Krakkói Egyetemi Gyermekkórház, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház szakorvosai, szakértői tartották, de jelen volt az amerikai dr. Janet Kinney neunatológus is, a Projekt Hope főtanácsadója is. A téma neves szakértője az újszülöttkori szepszisről (vérmérgezés - baktériumok által okozott fertőzés a vérben) beszélt a szakembereknek.
-Ezek olyan fertőzések, amiket a szülés után kaphat meg az újszülött és ez az időszak eltarthat három hónapos korig. Arról beszélek, hogy milyen felvilágosító munkát kell végezni ahhoz, hogy ezeket a baktériumokkal és vírusokkal indukált fertőzéseket megelőzhessük. Előadásom nem a kezelésről, hanem a megelőzésről és a helyes diagnózis megállapításáról szól – mondta el hírportálunknak a szakértő.

A Csolnoky Ferenc Kórház szakorvosai több előadást is tartottak a tréningen, dr. Szabó Éva, a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Centrum centrumvezető főorvosa úgy fogalmazott, a tréning kiváló alkalmat ad arra, hogy az új eredményeket, új ajánlásokat megismertessék a helyi szakemberekkel, hiszen ők utalják be a veszprémi kórház szakrendeléseire a gyerekeket. Ezért különösen fontos, hogy azonos ismeretekkel rendelkezve, jól együtt tudjanak dolgozni.
A pápai kórház osztályvezető főorvosa, dr. Bilinszky Zsuzsanna elmondta, a tréning olyan fontos témákat tűzött napirendjére, melyekkel a helyi szakemberek nap, mint nap találkoznak, és amikkel kapcsolatban vannak új információk, amelyeket megismerve még jobb csecsemőellátást tudnak biztosítani a városban és környékén élők számára.

A délelőtti előadásokat követően a tréning résztvevői délután kiscsoportos konzultációkon esetmegbeszéléseket tartottak, a még alaposabb ismeretek elsajátítására.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-23 17:36:26

Grőber Attila a testületi ülésről


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 15:02:18

A járvány elleni védekezésre fordítják a képviselői tiszteletdíjakat - újabb polgármesteri rendelet született


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 12:41:50

Dr. Áldozó Tamás: Szeretném felhívni a figyelmet a józan, felelősségteljes magatartásra


ajánlott cikk főképe

2020-06-26 14:31:09

20 éves a gorlicei partnervárosi kapcsolat