Balatoni múzsák kiállítása a JMSZK-ban


2015-03-23 16:15:32  | cikk: pgya  | 


Balatoni múzsák kiállítása a JMSZK-ban főképe
Balatonfüred és Környéke Múzsa Közhasznú Egyesület kiállítása művészeinek kollektív kiállítása nyílt meg vasárnap délután a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) emeleti előterében. A megjelenteket Róka Norbert, a JMSZK munkatársa, a kiállítás szervezője köszöntötte, majd átadta a szót Héhn Zsuzsának, a Balaton-parti egyesület elnökének, hogy röviden mutassa be a közönségnek a Múzsát.
Balatonfüred és környékének művészeit és művészetpártolóit: a szépírókat, előadóművészeket, képzőművészeket, népi- és iparművészeket, filmeseket, fotósokat, valamint a művészetek pártolóit tömöríti a Múzsa. Baráti közösségben munkálkodnak, egymás tevékenységeit megismerve, rendezvényeket támogatva. Tevékenységük célja: hazai és nemzetközi kiállítások, estek, műsorok, rendezvények, szimpóziumok, tanácskozások, képzések szervezése, elsősorban a Balaton melletti települések rendezvényeinek támogatása. A térség kulturális örökségének megóvására, átörökítésére, ismeretterjesztésre vállalkoznak. Terveik között szerepel, hogy alkotóházat, művészeti iskolát hozzanak létre.
A kiállítást Gaál Antal költő nyitotta meg, köszönetet mondott a megjelent művészek nevében a pápai kiállítás szervezőinek a megmutatkozás lehetőségéért.
- Egy alkotó életében az alkotás folyamata felemelő és megindító élmény, de az igazi öröm az, ha a megszületett művet, mint saját gyermekét, büszkén átadhatja a körülötte gyülekezőknek, s érezjeti részükről az értő befogadást-elfogadást. Huszonegy alkotó hozta el a művét, hogy bemutatkozzon ebben a gazdag kulturális múlttal és jelennel rendelkező városban. A kiállított képekről külön nem kívánok szólni, mégpedig azért nem, mert egy ilyen művészeti alkotás befogadása valójában intim folyamat, és én ebbe semmiféle okoskodással nem szeretnék belegázolni – fejezte be nyitóbeszédét a költő. Megjegyezte, hogy mint néző, mindenki más múlttal, más háttérrel, más élményanyaggal és más mentalitással-életfelfogással érkezett a kiállításra, vagyis ugyanazt a képet egészen más szemszögből szemléli.
A beszédek között Kemenczki Gábor halk, csendes gitármuzsikával segítette a közönség tagjait elmélyülni a kiállított alkotások keltette érzelmekben. A kiállítás megtekinthető április 14-ig, nyitva tartási időben.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-13 17:35:33

Jótékonysági virtuális meccs pápai részvétellel


A Pápai Rendőrkapitányságon lopás miatt indult büntetőeljárás egy 30 éves helyi és egy 16 éves bébi nő ellen.

Egy pápai áruházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2020. május 27-én a délutáni órákban, hogy bolti tolvajokat tartóztattak fel. A helyszínre érkező rendőrök megállapították,...

2020-05-29 13:10:37

Bolti tolvajokat fogtak a rendőrök


ajánlott cikk főképe

2020-02-25 10:03:55

Karate diákolimpia: Három érem az országos elődöntőn


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 19:04:17

Látványos építkezés a Kopja utcában