Heitler Lászlóné matematikaverseny - Lezajlott a döntő


2015-03-25 10:33:56  | cikk: pgya  | 


Heitler Lászlóné matematikaverseny - Lezajlott a döntő főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola már több mint két évtizede megszervezi egykori pedagógusáról, Heitler Lászlónéról elnevezett városi matematikaversenyét. Az emlékverseny névadója 27 évig szolgált pedagógusként az intézményben. A kiváló pedagógus emlékét méltóképpen őrzi az iskola, halála után – több mint két évtizede – nem sokkal indították útjára a városi és környékbeli általános iskolák számára kiírt matematikaversenyt.

A megmérettetés rendkívül népszerű a diákok körében, a verseny első fordulóját egy hónappal ezelőtt rendezték meg, amelyre 2015-ben 105 diák jelentkezett, idén már korlátozni kellett az indulók számát. A tegnap délután lebonyolított döntőn harmincan ültek asztalhoz, hogy összemérjék matematikatudásukat. Tóthné Nagy Judit, a matematika munkaközösség vezetője elmondta, a versenyen olyan matematikai példákkal, szöveges és logikai feladatokkal találkozhattak a gyerekek, melyek megoldása előzetes felkészülést, szakköri munkát igényel, de természetesen minden feladat az adott évfolyam tananyagára épül. A résztvevők száma visszaigazolás arra vonatkozóan, hogy a megmérettetésnek van létjogosultsága, a diákok szeretik a versenyfeladatokat és a vetélkedőt mindenképpen folytatni kell.

A versenyen eredményesen szereplő diákok, az első három helyezett könyvjutalomban részesült. A feladatlapok javításában részt vettek az Észkerék Egyesület matematika szakos pedagógusai.

Képek:

Eredmények:

4. osztály
1. Tardos Luca (Tarczy)
2. Gáncs Luca Panna (Tarczy)
3. Hencz Adrienn (Weöres)

5. osztály
1. Váczy Dorottya (Munkácsy)
2. Baranyai Dominik (Szt. István)
3. Halbik Máté (Weöres)

6. osztály
1. Cserkuti Sándor (Munkácsy)
2. Feczkó Csongor (Gyurátz)
3. Masszi Ákos Zsombor (Gyurátz)

7. osztály
1. Áldozó Botond (Munkácsy)
2. Tibold Sára (Szt. István)
3. Pénzes Boldizsár (Vaszar)

8. osztály
1. Mészáros Márton (Türr)
2. Tóth Máté (Munkácsy)
3. Fröchlich Viktória(Tarczy)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a 23 éves nő ügyében folytatott vizsgálatot.

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2020. május 28-án délelőtt arról, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel. A helyszínre érkező járőröknek az üzlet munkatársai elmondták,...

2020-06-22 09:06:49

Bolti tolvaj rendőrkézen


ajánlott cikk főképe

2020-04-18 16:38:40

A Katolikus Karitász is végzi segítő szolgálatát a veszélyhelyzetben


ajánlott cikk főképe

2020-03-24 10:27:17

A PELC ismét elnyerte a női Kiemelt Képzési Központ minősítést


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 17:40:06

A szociális ágazatban dolgozók is ingyen utazhatnak, a képviselői tiszteletdíjak folyósítását felfüggesztették