Emlékezés...


2015-03-25 13:39:37  | cikk: A kollégium diákjai  | 


Emlékezés... főképe
„Mindazokért, kiket nem láttunk már régen,
Akik velünk együtt ünnepelnek az égben,
Kiknek őrizgetjük szellemét,
Mindazokért egy-egy gyertya égjen.”

Iskolánk 75. évfordulója alkalmából tiszteletünket tettük, koszorúval és főhajtással emlékeztünk a város temetőiben elhunyt tanáraink sírjánál. Az Alsóvárosi Temetőben a „Mindenki Keresztjénél” koszorút helyeztünk el és mécsest gyújtottunk. Az iskolában a kegyeleti asztal összeállítása is egykori tanáraink előtti tiszteletünk jelképe. Emlékezés.

„Elhunyt kollégáinkért mécses lángja lobog,
Koszorú és krizantém, ahogy a sírok közt ballagok.
Megállok, mindegyikükért elmondok egy imát,
Tudom és érzem, hogy ők meghallgatnak odaát.
Ha nem jutsz ki a temetőbe, gyújts egy gyertyát értük,
Kívánj nekik lelki békét, hogy szebb legyen öröklétük!”

Az emlékezés délutánján koszorút helyeztünk el névadónk, Jókai Mór házánál.
Jókai Mór nevét 50 évig viselte iskolánk.

A jubileumi hét első délutánja méltó tiszteletadással zárult.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet