Megkezdődött a faültetés a városban


2015-03-25 21:01:28  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a faültetés a városban főképe
Tizenöt facsemetét ültettek el ma a Városgondnokság dolgozói a város különböző pontjain és a jövő héten még ennél is többet telepítenek a munkálatok folytatásaként. A városban tavaly év végén kezdődött meg egy nagyobb volumenű facserélési és pótlási program, akkor az Igal lakótelepen lévő házakat veszélyeztető fákat vágták ki és a Gróf út menti túlnőtt fákat távolították el. A Gróf útra már akkor visszapótolták csemetékkel a kivágott fákat, sőt a kilenc kivágott fa helyére tizennégyet ültettek, az Igalon pedig jövő héten zajlik majd a telepítés.

Buics Lajos, a Városgondokság kommunális csoportvezetője arról tájékoztatta hírportálunkat, olyan fákat választottak, melyek nem okoznak allergiát és megnőve sem veszélyeztetik a lakókörnyezeteket. A munkálatokat azokon a helyszíneken kezdték, ahol meglévő fatuskókat nem kell előzetesen eltávolítani, a tuskófúrással járó telepítéseket a jövő héten végzik el.

A tavaszi faültetési program ma a Vajda Péter lakótelepen, a csúcs felőli oldalon kezdődött öt hársfa csemete telepítésével. Itt csupán egy cseresznyefát kellett kivágniuk a szakembereknek a közeli ház veszélyeztetése miatt, a csemetéket pedig ott helyezték el, ahol sem gyalogosan közlekedőkben, sem épületekben, járművekben, járdaburkolatban nem okozhatnak kárt még nagyra nőve sem.
A hársfák 15-20 méter magasra növő, kerek lombkoronát növesztő, kevés gondozást igénylő növények, tavaszi virágzásukkor kellemes illatot árasztanak.
-Az elmúlt években 8-12 cm törzskerületű csemetéket ültettünk, az idén azonban kétszer iskolázott, 14-16 cm törzskerületű csemetéket vásároltunk a biztosabb eredés reményében. A fák földlabdásak, ültetésük talajcserével történik itt a Vajdán, hiszen a terület feltöltésekor jellemzően törmeléket, kavicsot használtak, így most azt kiszedtük és termőföldet tettünk a gyökérzet köré.

A vajdai faültetés mellett a Városgondnokság dolgozói ma a Milleniumi emlékparkban pótoltak egy kiszáradt csemetét és a Fáy lakótelepen öt, a Huszáron pedig négy fát ültettek el. A fatelepítési munkákat jövő héten folytatják többek között az Igalon, ahol előbb a decemberben kivágott fák tuskóit kell eltávolítaniuk.
Buics Lajos a telepítés kapcsán megjegyezte, bízik abban, hogy a csemetékre vigyáznak a város lakói és nem pusztítják el a vandálok a fiatal fákat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-21 20:31:59

148-an karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 09:17:44

A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-06-10 13:43:24

Kettő nyári tábort kínál a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 21:57:16

Tisztelgés a városépítő emléke előtt Pápa Város Napján