Két szakmai verseny is volt ma a Közgázban


2015-03-26 15:58:33  | cikk: pgya  | 


Két szakmai verseny is volt ma a Közgázban főképe
A Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium az iskola fennállásának 75. évfordulója alkalmából a hét folyamán több ünnepi programmal emlékezett meg a jeles évfordulóról. Ma délelőtt két szakmai verseny is zajlott a tanintézményben.

Molnár András, az iskola angoltanára ismertette hírportálunk érdeklődésére a tanintézményben folyó idegen nyelvi szakmai verseny előzményeit, hátterét.
- Március 22-28. között zajlik egy Erasmus+ program találkozó iskolánkban, amelyben hat ország delegációja vesz részt rajtunk kívül: Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária és Szlovénia diákjai, összesen 39 tanuló és 13 tanár kíséretében. A program célja az előbb felsorolt országok gazdasági, idegenforgalmi és oktatási együttműködése. A pápai program elsődleges célja a közlekedési és logisztikai tudás elmélyítése, ennek érdekében meglátogattuk a helyi légi bázist, a Johnson Controls üzem telephelyét. Kulturális programot is szerveztünk, Budapestre is kirándultak a külföldi vendégek, illetve közös rendezvényeken vettek részt a helyi diáksággal. Másik célunk, hogy a tanulók fejlesszék a nyelvi kompetenciájukat, a kommunikációs készségük javuljon.
A diákok vasárnap érkeztek, hétfőtől péntekig vesznek részt különböző programokon, záróprogramjuk az iskola 75. évfordulóját ünneplő péntek esti gálaműsor meglátogatása lesz.

A mai napon angol nyelvű gazdasági versenyt tartottak, amelyen részt vettek a külföldi iskolák tanulói mellett a környékbeli hasonló profilú tanintézmények diákjai is, érkeztek vendégek Szombathelyről és Veszprémből is. A verseny két részből állt: írásbeli és szóbeli feladatokból. A szóbelin egy helyi vagy regionális vállalatot kellett bemutatni, illetve egy plakátot készíteni az adott cégről. A versenyben egy független zsűri bíráskodott, amelynek tagjai: Hardi Tünde, angoltanárnő, a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatának vezetője, Sebestyén Erzsébet, a Pápai Hús 1913 Kft. logisztikai igazgatója, valamint Ingjerd Liberg, a pápai QSI Nemzetközi Iskola tanára volt.
Az Erasmusos versenytől függetlenül, a szomszédos teremben egy másik szakmai versenyt is rendeztek az iskola 75. jubileumi évfordulójára. Laukó Zsuzsanna, a közgazdasági munkaközösség vezetője elmondta, hogy a jubileumi hét keretében szervezték meg a tanintézményük tanulói és a környező települések diákjai részére azt a közgazdasági szakmai versenyt, amelyre háromfős csapatok jelentkezhettek, összesen öt csapat vett részt a versenyen. Érkeztek diákok Veszprémből, Győrből és Keszthelyről is, két csapat pedig az iskola tanulóiból állt össze. A diákok üzleti terveket készítettek, előzetesen egy beadandó dolgozatot írtak meg, amelynek témája egy, a Várkertfürdőhöz kötődő szálloda üzleti terve volt. A képzeletbeli üzleti tervben egy olyan szállodát kellett a diákoknak bemutatni, amely wellness szolgáltatást nyújt és konferenciák lebonyolítását vállalja. További feladat volt, hogy mutassák be a település turizmusát, idegenforgalmi nevezetességeket. A tanárnő örömmel nyugtázta, hogy a dolgozatokban visszaköszöntek olyan pápai nevezetességek, mint az Esterházy-kastély, a Kékfestő Múzeum vagy a Termálfürdő. A diákok prezentációt készítettek, amivel az előadásukat színesítették, munkájukat egy háromtagú zsűri értékelte. A zsűri tagjai Mórocz Dénesné, Móczár Istvánné, az iskola nyugdíjas pedagógusai, valamint Rozsnyai Lászlóné óraadó tanár voltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-10 17:02:10

Hittantábor a Szent Anna Plébánia szervezésében


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 12:28:11

Zárva vannak az iskolák, Pápán nem igényelték az ügyeletet


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 15:40:36

A háziorvosi és az ügyeleti rendelők ajtói is zárva vannak


ajánlott cikk főképe

2020-08-01 22:26:45

Szakmakóstoló hét a Mezőben