Várnai Zsenire emlékeztek a Jókai Körben


2015-03-26 21:48:42  | cikk: Babos Petra  | 


Várnai Zsenire emlékeztek a Jókai Körben főképe
A Jókai Kör éves munkatervében szerepel, hogy költők és írók születésének és halálának kerek évfordulójáról megemlékeznek. Így történt ez a márciusi foglalkozáson is, amikor is a 125 éve született Várnai Zseni munkásságát elevenítették fel a kör tagjai. Az est során az Irodalmi Önképző Kör tagjai verseket olvastak fel Várnaitól.
Bódi Lászlóné, az önképző kör vezetője elmondta, Várnai Zseni élete kevésbé ismert, még az egyetemen sem nagyon oktatják.
-A kör céljai között szerepel, hogy olyan költőket is bemutasson, akik nem annyira ismertek. Ezért gondoltuk, hogy Várnai Zseniről szóljon a mai összejövetel.  Verseiben a békevágyat szerette volna megénekelni. 12 kötetben írta meg az anyaság és a család szeretetéről szóló költeményeit, s a háború és forradalom ellenes verseit – mondta, hozzátéve Várnai önéletrajzi trilógiájából készültek fel az estre.
A Jókai Kör következő összejövetele a költészet napjához kapcsolódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:25

Helyi események - helyi emlékek


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák


ajánlott cikk főképe

2020-07-24 17:15:20

A pápai tűzoltók teljesítették Bence kívánságát


ajánlott cikk főképe

2020-06-13 20:13:44

Társadalmi munka a Forrás tanösvényen