Nyuszivárás a színházban


2015-03-29 22:42:58  | cikk: Babos Petra  | 


Nyuszivárás a színházban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ nyusziváró családi délutánt szervezett az ünnep jegyében. A színes és változatos programok között volt tojáskeresés a szalmában, őshonos kisállat simogató és tojásfestés népi motívumokkal. A Mezőntúli Játszóház vezetője, Magyar Orsolya hírportálunk kérdésére elmondta, játszóházuk nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a gyerekek népi játékokkal ismerkedhettek meg.
- A kisállat simogatóban kecskegidát, bárányt, nyuszit és kiskacsát láthattak a gyerekek, amit előszeretettel etettek és simogattak. Ezen kívül hoztunk egy hatalmas szalmakupacot, melyben fatojásokat rejtettünk el, amit, a gyerekek, ha megtaláltak, ajándék csokitojást kaptak. Természetesen az apróságok örömmel ugrottak bele a szalmába, s keresték a jól megérdemelt tojást. A játszóház munkatársai régi népi játékokat is hozott a programra, melyben a kukoricamorzsolással és a hordólovaglással ismerkedhettek meg az érdeklődők. A lányok pedig tojást festhettek régi technikával, ami nagy élményt jelentett számukra. Zsírkrétával készítjük el a mintákat, majd megfestjük vöröshagyma héj levében áztatva. Nagy Patrícia édesanyjával látogatott el a játszóházba, immáron hetedik alkalommal. A kislány szerint nagyon jók ezek a programok, mert sok régi hagyományt ismerhet meg. Patrícia kipróbálta a tojásfestést, amit majd otthon anyukájával is fog csinálni.
A programot a budapesti Esztrád Színház interaktív zenés télűző, tavaszköszöntő koncertje zárta, műsorukban megszólaltak a pásztorhangszerek, köztük a kecskeduda és a síp. A jó hangulatú koncertet szülő és gyermek együtt élvezhette, s tapsolhatta meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-28 10:19:23

Zongorilla farsang a zeneiskolában


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 18:32:43

Míves üvegtárgyak, cseréppipa, kályhacsempe