Megyei sakk: Hatodik helyen zárt a PSE


2015-03-30 16:47:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megyei sakk: Hatodik helyen zárt a PSE főképe
A megyei első osztályú sakkbajnokságban a Tapolca ellen zárta a menetelést a Pápai SE sakk szakosztálya. A leülési arány 11.5 – 0.5 volt az ellenfél javára, a bajnoki címre esélyes vendégek erősen ültek tehát le. A pápaiak a leülési arányhoz képest remek eredményt értek el, hiszen az 5.5 – 6.5 arányú hazai vereség az erőviszonyok tükrében nagyon is szép teljesítmény, ellenfelük ezzel az eredménnyel megyei bajnok lett. A házigazdáktól nyert Mayer Tibor, Domonkos Eszter - egy nála papíron 500 ponttal jobbat vert meg - Czemmel Dániel pedig egy világbajnoki bronzérmes illetve Európai Uniós bajnok lányt győzött le. Margl Roland, Kiss Zoltán, Kerecsényi Zoltán, Hamzáné Gyimesi Andrea és Czemmel Viktória döntetlent ért el. A szezont Kiss Csaba szakosztályvezető értékelte.
- A hét csapat közül a hatodik helyen végeztünk, az Ezüst Huszár az utolsó fordulóban előzött meg minket. Ahhoz képest, hogy elvileg a második számú csapatunk játszott a szezon folyamán, a hatodik pozíció egész jó eredménynek mondható. Mérlegünk két győzelem, egy döntetlen három vereség. A csapat a hat mérkőzésén a megszerezhető 72 pontból 31.5 pontot szerzett, ami 43.75 százalékot jelent. 19 játékos játszott a szezonban, közülük nyolc volt ifjúsági korú. Az ifik 22 meccsen 11 pontot gyűjtöttek (50 %), ami a csapatátlag feletti teljesítmény. A legtöbb győzelmet – hármat - Ábrahám András és Kissné Simon Bernadett érte el. A csapat átlagánál jobb volt Domonkos Eszter (83.3%) – ezzel a legjobb pápai azok közül, akik legalább három meccset játszottak a szezonban, Eszter még csak idén 12 éves, nagy jövő állhat előtte.
A PSE legközelebb április 26-án az NB II-es bajnokság utolsó mérkőzését játssza a Haladás ellen, addig még a hónap folyamán szerepel diákolimpia országos verseny egyéniben (Miskolc) és csapatban (Szombathely) a programban, lesz verseny Kapuváron és Balatonfüreden, de tervezik a XI. Kattani-kupát is megtartani Pápán. A szakosztályvezető továbbra is vár mindenkit a PSE edzéseire, melyeket kedden és csütörtökön 14:30-tól 18 óráig a HEMO-ban tartanak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 16:50:47

Visszavonult a korábbi pápai közönségkedvenc


ajánlott cikk főképe

2020-03-01 17:08:09

59 gólt dobott a pápai kézilabdacsapat


ajánlott cikk főképe

2020-06-12 21:30:03

Rövid pihenőre vonul a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-05-26 14:27:49

A tervek szerint idén is lesz úszótábor