Csuhé nyuszit készítettek az asszonykör tagjai


2015-03-31 21:06:09  | cikk: Babos Petra  | 


Csuhé nyuszit készítettek az asszonykör tagjai főképe
A Bóra Katalin Evangélikus Asszonykör lelkes tagjai ma délután a közelgő húsvét alkalmából csuhé nyuszit készítettek Babos Anita közreműködésével.
- Voltam már vendége az asszonykörnek karácsony előtt, amikor angyalkát és Máriát csináltunk. Most a húsvét előtt nyuszit készítettünk. A kukoricaszárat beáztattam, a nyuszi fejébe vattapamacsot tettünk, a hasába pedig egy kis csokitojást - mondta Babos Anita, aki elárulta azt is, hogy Padragkúton egy kiállítás alkalmával ismerkedett meg a csuhé bábu készítés fortélyaival, s teljesen bele is szeretett ebbe a mesterségbe. Később elvégzett egy csuhé- és gyékényfonó kismesterség oktató tanfolyamot, miközben nagyon megkedvelte ezt a kihaló félben lévő mesterséget, és szívesen mutatja meg az érdeklődőknek is.
Az elkészült aranyos kis nyuszival a hölgyek kedveskedhetnek unokájuknak, családtagjaiknak húsvétkor.
Kovács Endre Zoltánné, a kör vezetője elmondta, a soron következő összejövetel ősszel lesz, de nyáron egyházi rendezvényre is mennek Stuttgartba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-01 17:53:33

Világos jövőkép, fenntartható fejlődés - Az Esterházy2035-ről beszélgettünk Áldozó Tamás polgármesterrel


ajánlott cikk főképe

2019-12-07 23:21:39

Slágerparti az Esterházy-kastély udvarán


ajánlott cikk főképe

2019-09-24 22:05:23

Egy erős láncszem - Dr. Németh Tamás rektor volt a vendég


ajánlott cikk főképe

2019-10-25 21:46:11

Szélesvíz VI/2


PÁPA időjárás