Csütörtöktől közúti ellenőrzést tart a rendőrség


2015-03-31 22:59:21  | cikk: HuHa  | fotó: archív  | 


Csütörtöktől közúti ellenőrzést tart a rendőrség főképe
Ünnepek idején mindig megnövekedett forgalomra lehet számítani az utakon, így húsvétkor is. Ezért a rendőrség a közlekedésbiztonság erősítése és a balesetek megelőzése érdekében idén is közúti ellenőrzést tart a következő napokban.
Az április 2-től április 6-ig tartó akcióban a passzív biztonsági eszközök használatának, a közlekedési szabályok betartásának ellenőrzése lesz a kiemelt cél.
-A megnövekedett forgalomban nagyobb veszélye van a baleseteknek, ugyanakkor a húsvéti locsoláshoz sokaknál hozzátartozik az alkoholfogyasztás is, és vannak, akik azt gondolják, egy pohárka ital után nyugodtan beülhetnek a volán mögé, holott már a kis mennyiségű alkohol is károsan befolyásolhatja a vezetési képességet – figyelmeztetett Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Mint azt a rendőr alezredestől megtudtuk, a közúti ellenőrzés két részből áll: csütörtökön és pénteken a megelőzésre fektetik a hangsúlyt, az intézkedések során a segítő szándékú tájékoztatás fog dominálni, de természetesen szabálysértések észlelése esetén a rendőrök megteszik a szükséges lépéseket.
-A közúti ellenőrzés második részében elsődleges célunk az ittas vezetők forgalomból való kiszűrése, a passzív biztonsági eszközök használatának vizsgálata, így a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és motorosoknál a bukósisak használatának ellenőrzésére koncentrálnak kollégáink.
Az akció a kerékpárosokra is kiterjed, esetükben a kerékpárok műszaki állapotát, a kötelező tartozékok meglétét és a láthatósági mellény használatát ellenőrzik, ez utóbbit éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között kötelező használni lakott területen kívül, és nem csak a bicikliseknek, hanem a gyalogosoknak is.

Az alezredes felhívta a figyelmet arra is, az ünnep közeledtével megnövekszik a forgalom az üzletek, bevásárló központok körül, a parkolókban a figyelmetlenül közlekedők nagyobb eséllyel okozhatnak vagy szenvedhetnek el koccanásos balesetet, az utakon pedig számítani kell olyan gépjárművek megjelenésére is, amelyeknek vezetői csak ritkán ülnek volán mögé és kevésbé rutinos sofőrök.
-Arra kérjük a gépjárművezetőket, legyenek türelmesek a többi közlekedővel szemben, tartsák be a követési távolságot, legyenek körültekintőek a balesetek elkerülése érdekében és ne szegjék meg a közlekedési szabályokat, sebességkorlátozásokat.
A Pápai Rendőrkapitányság rendőrei nem csak a városra, a járás egész területére kiterjesztik az akciót, így a falvakban és az országutakon is számítani lehet rendőri ellenőrzésre a következő napokban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-22 17:21:31

Újraindult az egészségügyi alapellátás - Továbbra is szükséges a telefonos konzultáció


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 20:09:21

Gépkocsival segítik a máltai munkát


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 09:37:52

Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként