Járási történelem verseny a Tarczyban


2015-05-07 20:47:34  | cikk: pgya  | 


Járási történelem verseny a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában ma délután nyolcadik alkalommal szervezték meg a híres latin közmondás – Historia est magistra vitae – jegyében született járási történelemversenyt. A korábbiakkal ellentétben az idei tanévtől már nemcsak az ötödik és hatodik osztályos tanulókat várták a megmérettetésre, hanem – hagyományteremtő szándékkal – immár a hetedik és a nyolcadik évfolyamokra járó diákok részvételére is számítottak.

Évről évre az a szervezők célja, hogy a történelem iránt érdeklődő, tehetséges diákok számára játékos változatos, ugyanakkor tartalmas feladatokon, feladványokon keresztül élővé tegyék az iskolai keretek között elsajátított tananyagot és lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a tanulók számot adhassanak a tanév folyamán megszerzett tudásukról. A verseny fontos feladatának tekinti a nemzeti identitástudat elmélyítésének elősegítését, a magyar és az egyetemes történelemmel kapcsolatos ismeretek rendszerezését, valamint a járás iskolái közötti kapcsolat ápolását.

A feladatok megoldása során a versenyzőknek törekedniük kell – többek között – a szaknyelv helyes használatára, a problémamegoldó gondolkodásra, valamint a térben és időben való helyes tájékozódásra.
A mai versenyre a járás kilenc iskolájának 39 tanulója fogadta el a meghívást. A verseny szervezői Rostáné Horváth Ida és Bendes-Szür Anett, a tanintézmény pedagógusai voltak, ők fogadták és köszöntötték a versenyző kisdiákokat.

Képek:

Pápai járási történelemverseny
Rendező: Tarczy Lajos Általános Iskola

5. osztályosok
I. Molnár Bálint, Erkel-iskola – felkészítő: Nagyné Váradi Izabella
II. Kiss Kata Bernadett, Tarczy-iskola – felkészítő Bendes-Szűr Anett
III. Jendrics Olivér – Arany J. iskola, Mezőlak – felkészítő Tóthpilter Katalin

6. osztályosok
I. Mező Panna, Weöres-iskola – felkészítő Gátiné Döbrönte Anikó
II. Steiner Péter, Szent István-iskola – felkészítő Némethné Szabó Otília
III. Márkus Mihály, Gyurátz-iskola – felkészítő Samuné Jámbor Anikó

7. osztályosok
I. Balló Dóra, Szent István-iskola – felkészítő Némethné Szabó Otília
II. Firtl Martin, Szent István-iskola – felkészítő Némethné Szabó Otília
III. Kiss Martin, Tarczy-iskola – felkészítő Rostáné Horváth Ida

8. osztályosok
I. Tajti Tibor, Szent István-iskola – felkészítő Gombásiné Takács Gyöngyi
II. Horváth Luca, Tarczy-iskola – felkészítő Rostáné Horváth Ida
III. Varga Hajnalka, Tarczy-iskola – felkészítő Rostáné Horváth Ida
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-27 10:48:03

Családi fotóalbum - Kerecsényi Zoltán


ajánlott cikk főképe

2019-10-08 22:10:17

Régiből újat - Hörömpöly Imréné Szuper Rózsi kiállítása


ajánlott cikk főképe

2019-09-21 13:23:31

A város római bemutatkozásáról egyeztettek


ajánlott cikk főképe

2019-10-10 21:02:23

Megújult egy öreghegyi kereszt


PÁPA időjárás