Ismét sokan vettek részt a TeSzedd! akcióban Pápán


2015-05-16 08:38:28  | cikk: Babos Petra  | 


Ismét sokan vettek részt a TeSzedd! akcióban Pápán főképe
Idén már háromnaposra bővült a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, melynek keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” az önkéntesek. A programot minden évben megszervezik, hogy közösen megtisztítsák szűkebb-tágabb környezetünket, s minél többen kifejezésre juttassák a bennük rejlő igényt a tisztaságra.
Az akciót öt éve indították útjára, s azóta évről-évre egyre többen jelentkeznek. Idén május 15-17. között három napon át közel 115 ezer önkéntes gyűjt hulladékot a TeSzedd! mozgalom keretében az ország számos pontján.

Városunkban is több intézmény csatlakozott az akcióhoz. Már kora reggel a Bakonyerdő Zrt. munkatársai a külső Várkertben, a Vajda lakótelep mögötti területen gyűjtötték a szemetet, összesen több mint negyvenen. Gyimóthy Kitti, természetvédelmi referens elmondta, már több éve részt vesznek az akcióban, egyre gyarapodó létszámmal, hiszen a csoport fontosnak tartja a tiszta környezetet és a környezettudatos életmódot. Szerintük a TeSzedd! akcióban való részvétel kiváló alkalom a csapatépítésre is.

A TeSzedd! mozgalmához idén is több oktatási intézmény csatlakozott. A Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola már negyedik éve vett részt az akcióban, ezúttal közel ötven tanulóval. Iványi Andrea, a program egyik szervezője kérdésünkre elmondta, öko iskola lévén fontosnak tartják a környezet tisztán tartását, amire az év minden napján ügyelnek, hiszen gyakran szednek szemetet az iskola környékén és a Kisligetben. Tegnap a felsősök és az alsósok is egyaránt hajolgattak az eldobott csikkekért, papírzsebkendőért és egyéb műanyag üvegekért.

Szabó Sándor, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanára, az akció egyik szervezője a Várkertben és a vasútállomás környékén szedte a szemetet a diákokkal, immár harmadik alkalommal. A tanulók egybehangzó véleménye szerint fontos a környezet tisztán tartása, mert sokkal szebb, ha olyan helyen lakhatnak, ahol jól érezhetik magukat, nincs szemét a földön.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-15 19:26:04

Tapasztalatok a Tapolcáról


ajánlott cikk főképe

2020-01-19 10:31:31

Népszerű volt a Jégpályák éjszakája Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-31 16:16:36

Intézményi egységesség és követhetőség - Digitális munkarend a Pápai Szakképzési Centrum intézményeiben


ajánlott cikk főképe

2020-01-14 21:52:48

Csak őszintén!