A zene összeköt - 15 éves az Éneklők Szülők Kara


2015-05-18 19:36:28  | cikk: Babos Petra  | 


A zene összeköt - 15 éves az Éneklők Szülők Kara főképe
15 évvel ezelőtt az akkori Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola igazgatónője, Schmidt Dezsőné ötlete alapján jött létre az Éneklő Szülők Kara, 24 taggal. A kórust olyan tagok alkotják, akiknek a gyermeke az Erkel iskola diákja volt. Az Éneklő Szülők Kara ebben az évben ünnepli megalakulásának 15 éves jubileumát. Az énekkart dr. Szathmáry Péterné Rédei Margitta vezeti. Az Éneklő Szülők Kara a közelgő pünkösd jegyében tavaszi koncertet szervezett szombat délután az evangélikus templomba, melyre testvérkórusait is meghívta. Így az összejövetelt a Reziből, a Révkomáromból, Gyarmatról és Mórról érkezett vegyeskarok műsora színesítette.
A délután során a népdal feldolgozások mellett klasszikus dallamok is felcsendültek a kiváló akusztikájú templomban.
Dr. Szathmáry Péterné Rédei Margitta érdeklődésünkre elmondta, fontosnak tartották ezt a hangversenyt, hiszen a zene egy híd, ami összeköti a szíveket és a lelkeket. A kórusvezető köszönetét fejezte ki, Polgárdi Sándor esperesnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a barátságos templomot.
A jubiláló pápai kórust a vendég fellépők mellett az Erkel-iskola igazgatónője, Heizer Zoltánné és a Bárdos Lajos Vegyeskar karnagya, Fehér Ferenc is köszöntötte.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-08 18:14:03

A hetényi magyar diákok is megkapták a város támogatását


ajánlott cikk főképe

2019-06-30 22:30:49

Máltai ifjúsági önkéntes tábor


ajánlott cikk főképe

2019-10-28 08:29:24

Megáldották a Szent József-kápolna toronysisakját


ajánlott cikk főképe

2019-09-30 08:06:52

Szívvel futottak a gyerekek mosolyáért


PÁPA időjárás