Lendvai András két érmet nyert a teke világbajnokságon


2015-05-22 11:01:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lendvai András két érmet nyert a teke világbajnokságon főképe
A németországi Speichersdorf városa adott otthont az idei felnőtt női és férfi valamint U18-as teke világbajnokságnak. A világeseményen egyéniben és csapatban Lendvai András személyében egy fiatal pápai tekésnek is szoríthattunk. Az Elekthermax Vasas játékosa férfi tandem-ben Házi Márk oldalán, tandem mix-ben Tóth Katalin társaként igyekezett minél jobb eredményt elérni. András nemrég érkezett haza a világeseményről, ahol végül két bronzérmet sikerült begyűjtenie. A versenyző úgy fogalmazott, bár csapatversenyben nem tudtak olyan eredményt elérni, amit előzetesen elvártak maguktól, ennek ellenére felkészülése jól sikerült - a szerbek elleni válogatott meccsen 600 fát dobott - párosban végül sikerült két dobogós helyezést begyűjtenie.
- Juhász Tibor szövetségi kapitány a vb előtt több keretedzést is tartott, hogy felmérje az egyéni képességeket és kiválassza a nyolcfős keretből ki az az öt játékos, aki elutazhat a versenyre, nagy örömömre én is bekerültem a csapatba, melyhez az egyéni versenyek és a bajnokságban elért eredmények is beleszámítottak. Egy gyulai versenyző, Házi Márk oldalán vettem részt a kieséses lebonyolítású, úgynevezett tandem kategóriában. Az első fordulóban Olaszország ellen 2-0-s összesítéssel jutottunk tovább, majd Bosznia-Hercegovinával 1-1-re végeztünk, a rádobást pedig 15-11-re megnyertük. A negyeddöntőben Szerbia ellen ismét döntetlenre végeztünk, a rádobásban pedig nagyon kevés kellett volna a továbbjutásunkhoz, 14:12 kikaptunk úgy, hogy Márk a kilencesünkre három fát ütött, nagy lehetőséget szalasztottunk el. Másnap Tóth Katalinnal tandem mixben első meccsünket az osztrákok ellen 2-0-ra nyertük, az elődöntőben Franciaországgal találkoztunk, 1-1-es döntetlennel ért véget találkozó, majd első rádobás döntetlen volt, a másodikban sikerült legyőzni ellenfelünket 25:23 arányban. A negyeddöntő jelentette számunkra a végállomást, el kell ismerni, itt jobb volt a szlovén páros, ismét a dobogó harmadik fokára állhattunk fel.
Lendvai András elmondta, célja a világbajnokság előtt érem begyűjtése volt, most hogy ezt elérte, nem dől hátra, a jövőben is azon dolgozik majd, hogy – Makkai Miklóshoz hasonlóan - a legfényesebb érem is a nyakába kerülhessen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-11 09:31:17

Válogatott tagságot szereztek az atléták


ajánlott cikk főképe

2019-08-13 14:04:04

60 kilométer hat óra alatt


ajánlott cikk főképe

2019-05-31 19:09:05

Szép búcsúra készül a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-09-09 12:36:30

Magyar Kupa: NB III-as ellenfelet kapott a Perutz FC


PÁPA időjárás