Nőiesség, játékosság, titokzatosság - Kerpel Péter kiállítása a színházban


2015-06-04 17:09:57  | cikk: pgya  | 


Nőiesség, játékosság, titokzatosság - Kerpel Péter kiállítása a színházban főképe
A Hónap műtárgya címmel szervez kiállítás sorozatot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK), melyen a pápai és környékbeli képzőművészek alkotásait mutatják be havi rendszerességgel. Június hónapban Kerpel Péter művésztanár alkotásai láthatók a JMSZK földszinti előterében a kamarakiállításon.
A református gimnázium biológia, földrajz és rajz szakos tanára ezúttal grafikai alkotásaiból adott át egy csokorra valót a közönségnek, mint mondotta, erre kapott biztatást a közelebbi és távolabbi ismerőseitől is. A tematikus válogatás központi eleme a nő és minden velejárója, mint a titokzatosság, a szépség, az ünnepélyesség, a karneváli játékosság stb.

Kerpel Péter Várpalotán végezte a középiskolát, majd biológia-földrajz szakos tanárként diplomázott. Előbb Várpalotán, szülővárosában helyezkedett el, Pápára a Református Gimnázium újraindulása alkalmából kapott meghívást több mint húsz éve, azóta városunkban tanít, alkot és közéleti szerepet vállal. A város gazdag művészeti élete inspiráló volt számára, előbb mint befogadó vett részt a különböző kiállítások megnyitóin, majd ő maga is színre lépett grafikáival, fotóival, olajfestményeivel, akvarelljeivel. A közelmúltban is voltak tárlatai a városban, illetve Pápa környékén és egyre többször kap meghívást egy-egy kiállítás megnyitására, felkérést műalkotások, művészek méltatására.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-03 23:15:39

Népes tömeg az új piac átadó ünnepségén


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:47

Otthonról dolgozik a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-02-10 11:16:47

Szerelik a kastélykerítés oldalkapuit


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 16:17:46

Harmincan karanténban, száz kisgyermek óvodában - járványügyi helyzet legfrissebb pápai adatait ismertette a polgármester