A Felvidéken jártak a katolikus iskolások


2015-06-08 22:16:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Pintér Ádám  | 


A Felvidéken jártak a katolikus iskolások főképe
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul elnevezésű pályázat keretében a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 33 hetedik osztályosa és 4 kísérő pedagógusa a közelmúltban a Felvidékre kirándulhatott. A program elsődleges célja az összetartozás, a magyarságtudat és a közös történelmi múlt hagyományainak ápolása és megismerése.
 A tanulók az élménydús négy napról ma délelőtt témanap keretein belül, a Szent István diáknapon számoltak be. Mint mondták, nagyon jól érezték magukat a kiránduláson, ahol rengeteg szép helyen fordultak meg.
- Első nap Oroszvárra látogattunk, ahol megtekintettük az Esterházy-kastélyt. Innen Dévény felé vettük az irányt, ahol a várromot és az Apáca-tornyot néztük meg, s láthattuk a Duna és Morva torkolatát, ami az egykori országhatárt jelentette. Ellátogattunk a pozsonyi gázmúzeumba, majd a Szent Márton dómhoz. A belvárosban megnéztük a Clarissa templomot, az országgyűlés régi helyszíneit és a szentháromság szobrot is, ami a pestis járványra emlékeztet. A napot egy galántai kirándulással zártuk, majd Dunaszerdahelyre mentünk a szállásunkra. A további napokon jártunk Szimőn, Gútán, Komáromban, Ógyallán, Nyitrán, Felsőahán, Alsódobokon, Körömöcbányán, Zólyomban, Selmecbányán és Léván. Ezeken a helyeken sok érdekes és nevezetes helyszínt meglátogattunk, mint például Közép-Európa leghosszabb hídját, a vaklabirintust és a bányamúzeumot, ami igazi élményt jelentett számunkra - mesélték a diákok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 11:12:29

Elmarad az ellenzéki hatpárti közös megemlékezés


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 22:50:30

Harsonakvartett a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-01-19 10:31:31

Népszerű volt a Jégpályák éjszakája Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 16:12:18

Lada Nivát kaptak a közterület-felügyelők