Átadták a Petőfi mozi jótékonysági akciójának bevételét


2015-06-09 20:36:12  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Átadták a Petőfi mozi jótékonysági akciójának bevételét főképe
81.400 forint gyűlt össze a Petőfi mozi két jótékonysági vetítésén Pápa Város és Vonzáskörzete Óvodapedagógusainak Egyesülete számára. Az összeget kedden adták át a Szivárvány Óvodában.
– Nagy örömmel fogadtuk a felajánlást, hiszen egyesületünk minimális tagdíjból működteti, tartja fenn magát. Szükségünk van a különféle kiegészítésekre, amiket adományokból, pályázatokból tudunk megoldani – fogalmazott Csákvári Judit, a Pápa Város és Vonzáskörzete Óvodapedagógusainak Egyesülete elnöke, miután átvette az adományt Micsik Zoltántól, a Petőfi mozi üzemeltetőjétől. Az egyesületi elnöktől megtudtuk: szervezetük 2003 óta működik és leginkább a szakmai segítségnyújtást tűzték a zászlajukra. – Mindez évben szervezünk egy-két szakmai napot, a következő éppen a hétvégén, június 12-én lesz a Játékfesztivál keretein belül. Rendezvényeink a pápai intézményeken kívül a vidéki óvodák nevelőinek, pedagógusainak is szólnak. Emellett gyerekprogramokat, például játszóházakat, kirándulásokat is tartunk – mondta el Csákvári Judit.
Mint ismert, a pápai mozi gyermeknap apropóján jelképes összegű vetítéseket tartott, a kedvezményes jegybevételt pedig jótékony célra ajánlották fel. – Ha lehetőségünk van segíteni és minél többeknek örömet szerezni, akkor miért ne tennénk meg? A mostani akciónk kedvezményezettjének egy olyan egyesületet kerestünk, amelynek szüksége van a pénzre és az jó helyre kerül náluk. Úgy vélem, jól döntöttünk, hogy Pápa Város és Vonzáskörzete Óvodapedagógusainak Egyesületének gyűjtöttünk – hangsúlyozta Micsik Zoltán.
A fiatal mozis elárulta: a jótékonyági vetítések felülmúlták a várakozásaikat, hiszen összesen 407 nézője volt a két előadásnak. – Ebben volt egy telt házas alkalom is, amikor 241-en ültek a 238 férőhelyes moziban. Ez úgy történhetett meg, hogy egy-két szülő az ölébe vette a gyermekét. Végül 81.400 forint jött össze, amit felkerekítettünk 82 ezerre, hogy ne csörgő pénzt hozzunk – jegyezte meg mosolyogva a filmszínház üzemeltetője. Hozzáfűzte, a kezdeményezésnek biztosan lesz folytatása, a jótékonysági vetítéseket hagyományteremtő szándékkal szervezték meg.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet