Erő, lendület, szépség – birkózó bemutató


2015-06-14 16:39:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Erő, lendület, szépség – birkózó bemutató főképe
Többéves kihagyás után a Játékfesztiválon tért vissza a pápai sportpalettára a birkózás. Városunkban ugyanis hamarosan a Ronin HSE közreműködésével éled újjá a sportág, melynek sok évvel ezelőtt komoly hagyományai és figyelemre méltó eredményei voltak városunkban. A Várkertben az alakuló szakosztály a Győri Birkózó SE segítségével bontogatta szárnyait, a győriek bemutatót tartottak, és az érdeklődőket a szőnyegre invitálták. Piller Balázs, a Húsos Kinizsi birkózó szakosztályának vezetője elmondta, alulról kívánnak építkezni, szeptembertől szeretnék beindítani a kifejezetten az utánpótlást megcélzó edzéseket, melyhez 5 és 14 éves kor között bárki csatlakozhat.
- A birkózás olyan sport, amelynek játékos, szórakoztató formáját a legkisebbek is nyugodtan végezhetik. Levezethetik mozgási energiájukat, közben egyre önállóbbá, magabiztosabbá, fegyelmezettebbé, kitartóbbá válnak. Amellett, hogy a jövőbe tekintünk, természetesen nem feledjük a hagyományokat, épp ezért tartottuk meg a Húsos Kinizsi nevet. Leendő tagjainkkal szakképzett edzők dolgoznak majd, így a megfelelő szakmai háttér is biztosított.
Piller Balázs hozzátette, szeretnék, ha minél többen kipróbálnák ezt a csodálatos és egyben az egyik legősibb sportágat, további információ a szakosztály Facebook oldalán kérhető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-29 16:33:38

Utolsó edzőmeccsét játszotta a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 20:46:41

Ismét edzésbe álltak


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 20:10:18

Nem folytatódik az NB III-as bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-02-25 10:03:55

Karate diákolimpia: Három érem az országos elődöntőn