Japán népzene és fúvós show töltötte be a Fő teret


2015-06-15 18:31:27  | cikk: Babos Petra  | 


Japán népzene és fúvós show töltötte be a Fő teret főképe
Óriásbábosok és japán népzene csábította vasárnap délután a kánikulai melegben a Fő térre a járókelőket. A 25. Játékfesztiválon a kőszegi Ataru Taiko japán ütőegyüttes lépett színpadra, lendületes koncertjükön gyakorlatilag egy színházi előadást láthatott a közönség, melyben a több ezer éves keleti kultúra és japán dobművészet megelevenedésének lehettek részesei az előadás nézői.
Vörös Emil művészeti vezető elmondta, közel tíz éve játszanak tradicionális japán népzenét. A csapat régebben sokféle nép zenéjét játszotta, majd 2006-ban kaptak egy japán dobot, s azóta ez a fő profiljuk. A hangszereket saját maguknak gyártják hordótestekből, melyet marhabőrrel borítanak be.
-A japánok úgy tartják, minden egyes dobban egy ősi szellem lakik – mesélte.
A kőszegi zenészek koncertjén elhangzott művek betekintést engedtek a szigetország lenyűgöző zenei világába.

Az ütősöket Pápa Város Fúvós Zenekarának Frissítő dallamok elnevezésű koncertje követte. A hangverseny különlegessége az volt, hogy itt debütált a pápai közönség előtt a zenekar megújult egyenruhája. A nadrág már tavaly megvolt, újdonság a fehér póló az új logóval, hátán mindenkinek a saját hangszerével és az egyesület nevével, fejükön pedig vidám sapkát viseltek.
Mógor-Schmidt Katalin, az egyesület elnöke elmondta, a nyáron sok feladat vár rájuk. Jövő héten az ajkai Pedagógusok Országos Találkozóján vesznek részt, majd a pápai Progress Nemzetközi Fesztiválon szerepelnek, június végén pedig a jól megérdemelt pihenés következik Olaszországban, ahol egy fellépésre is sor kerül. A nyarat az augusztusi Abba Show-val zárják az Esterházy-kastély udvarán, majd el is kezdik az Újévi Fúvós Show-ra a felkészülést, melynek 2016-ban a középpontjában a különféle táncok állnak majd- árulta el az elnök.
Horváth Adrián karnagy elmondta, hosszú évek óta hagyomány, hogy fellépnek a Játékfesztiválon, ami nagy öröm számukra.
- A jövő évben ünneplejük a zenekar újjáalakulásának 70. évfordulóját. Ez alkalomból szeretnénk egy fúvószenekari fesztivált szervezni. A nemzetközi hangversenyre több országból is hívunk majd meg fúvósokat, akik színesítik a programot. Továbbá tervezzük az újabb minősítést, koncertfúvós kategóriában.
A jó hangulatú délután során a klasszikusok mellett, átiratok is felcsendültek, a közönség a világ szinte minden tájára elrepülhetett néhány percre a népszerű dallamok hallatán. A koncertet a megjelentek vastapssal jutalmazták.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-14 16:13:30

Basternák Ildikónak nem sikerült megőriznie polgármesteri székét


ajánlott cikk főképe

2018-11-08 14:59:14

Új képzés jelent meg az Acsády kínálatában


ajánlott cikk főképe

2019-02-16 15:18:07

Az Erkel iskolában rendezték a Zrínyi matekverseny területi fordulóját


ajánlott cikk főképe

2018-10-05 20:08:05

Távoli világok üzenete


PÁPA időjárás