Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztiválnak ad otthont Pápa


2015-06-17 20:48:20  | cikk: Babos Petra  | 


Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztiválnak ad otthont Pápa főképe
Július 1. és 5. között Pápa városa ad otthont az ifj. Horváth István Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztiválnak. A Progress elnevezésű nagyszabású rendezvény a kazincbarcikai legendás fesztivál jogutódja.
Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely vezetője, a program egyik szervezője sajtótájékoztatójában elmondta, már gőzerőkkel szervezik a fesztivált. A versenyprogramok hivatalos válogatója három hónapon keresztül zajlott, melyben Komáromi Sándor mellett Regős János és Solténszky Tibor is közreműködött a Magyar Szín-Játékos Szövetségtől. Ez alapján alakult ki a fesztivál hivatalos programja. A jelenlegi állás szerint öt külföldi és hét hazai csapat fog bemutatkozni a rendezvényen.
- A csapatok Nigériából, Örményországból, Litvániából, Romániából és Csehországból érkeznek. Hazánkat tekintve pedig Pécs, Magyarkanizsa, Inárcs, Győr, Budapest és Celldömölk képviselteti magát, illetve versenyen kívül, házigazdaként a pápai Teleszterion Színházi Műhely is tart majd bemutatót - mondta Komáromi Sándor. A fesztivált a hivatalos versenyprogramokat kísérő egyéb, a város számára is szóló látványos programokkal színesítik, így rengeteg különleges bemutató vár majd minden érdeklődőre. Lesz tűzperformansz, utcai DJ, fényfestés és fúvós show is.

Bognárné Novák Ilona szakmai vezető elmondta, nagy öröm számukra, hogy az idei évben első alkalommal adhat a város otthont a Progressnek, ami az országban egy legendás hazai és nemzetközi amatőr színjátszó fesztivál. A városban folyó aktív gyermek- és ifjúsági színjátszó munka és a kimagasló eredmények tették lehetővé, hogy Kazincbarcika után Pápán rendezzék meg a fesztivált.

A fesztivált több helyszínen, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében, a Zsinagógában, a Helyőrségi Művelődési Otthonban, a Türr István Gimnázium és Kollégium épületében, az Esti Kornél Kávézóban és az Árkádia Nosztalgia Presszóban szervezik meg. Az egyes produkciókat szakmai zsűri értékeli majd.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is


ajánlott cikk főképe

2020-02-27 20:43:43

Klipforgatás a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 17:40:06

A szociális ágazatban dolgozók is ingyen utazhatnak, a képviselői tiszteletdíjak folyósítását felfüggesztették


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 20:50:33

Megkezdődött a kivitelezés a Külső-Várkertben