Csébi Fruzsina közel az ifjúsági olimpiai fesztiválhoz


2015-06-18 22:25:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Csébi Fruzsina közel az ifjúsági olimpiai fesztiválhoz főképe
Az elmúlt hétvégén Budapesten, a mátyásföldi Ikarus Atlétikai Centrumban rendezték a nemzetközi nyílt felnőtt atlétika bajnokságot, vagyis a Budapest Opent, mely egyben szuperliga és junior valamint ifjúsági és serdülő magyar liga verseny is volt. A megmérettetésen a Pápai SE tehetséges dobója, Csébi Fruzsina is dobókörbe állt. A tét nagy volt, hiszen a szövetség képviselői ezen a versenyen is árgus szemmel keresték a július végén Grúziában rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) leendő résztvevőjét. Erre Csébi Fruzsina mellett a szombathelyi Németh Zsanett pályázik. A fiatal pápai atléta jól teljesített, 53,12 méterrel a második helyet szerezte meg, aki néhány nappal később Szombathelyen a Németh Pál emléknapon szintén a nevezők között volt.
- Szerencsére Fruzsina jó formában érkezett meg a versenyre, emiatt nyugodt is volt, ami jó hatással volt az eredményére, hiszen egy kísérlettől eltekintve teljesítménye folyamatosan javult – tudtuk meg Kis Károly edzőtől – végül sikerült megjavítani budapesti eredményét, 55,42 méterre hajította a szert. Riválisa, Németh Zsanett 56,16 méteres teljesítménnyel zárt, így minden bizonnyal a június 21-ei, zalaegerszegi országos egyéni bajnokságon dől el, ki utazhat Tbiliszibe. Bizakodó vagyok, mert Fruzsi képes 60 méter fölötti teljesítményre, természetesen reménykedem benne, hogy rá esik a választás, biztos vagyok benne, hogy képes lesz dobogó közeli eredményt elérni.
Csébi Fruzsina úgy nyilatkozott, technikáján ugyan kellett csiszolni az elmúlt hetekben, de bízik benne, hogy felül tud kerekedni vasi riválisán.
- Minden versenyemre úgy készülök, hogy a maximumot akarom kihozni magamból. Pár héttel ezelőtt a technikámmal voltak problémák, de Karcsi bácsi segítségével ezeket kicsiszoltuk. A válogatásnál figyelembe veszik a versenyzők abszolút és idei legjobb eredményét, valamint az európai ranglistán elfoglalt helyezéseket. Itt én 11., míg Zsanett 13. helyet foglalja el. Bizakodó vagyok, mert az egyéni csúcsom, és idei legjobbam is jobb, mint ellenfelemé, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóbbi versenyeken ellenfelem jobban teljesített, ami mellettem szól, hogy én még nem értem el csúcsformámat. Természetesen ez még nem jelent automatikus utazást, sok múlik az országos bajnokságon elért eredményemen.
A zalaegerszegi versenyt a Városi Sportcentrumban rendezik, a korcsoport egyéni bajnokságára 36 versenyszámban 585 nevezés érkezett. A pápai kalapácsvető teljesítményéről természetesen beszámolunk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-24 15:05:21

Egy dupla döntött


ajánlott cikk főképe

2019-03-10 18:43:00

Csalódást keltő játék és pontmentés


ajánlott cikk főképe

2019-02-01 20:46:30

Pápán sem botlott az éllovas


ajánlott cikk főképe

2019-04-29 16:53:41

Országos egyesített kézilabda torna


PÁPA időjárás