Kopjafát állíttattak régi iskolájukban


2015-06-21 16:58:58  | cikk: Babos Petra  | 


Kopjafát állíttattak régi iskolájukban főképe
Az egykori Zalka Máté Általános Iskola - régi ismertebb nevén a Püspöki -, 1964-ben ballagott 8. a osztályosai állíttattak kopjafát elhunyt tanáraik és diáktársaik emlékére az iskolaudvaron.
László Annamária, a kezdeményezés egyik megálmodója elmondta, 50 év elteltével, tavaly találkoztak és szomorúan szembesültek azzal a ténnyel, hogy kedves tanáraik és diáktársaik közül már sokan nincsenek köztük. Szerettek volna rájuk emlékezni és sírjaikra egy-egy szál virágot tenni, de többen az ország különböző pontján vannak eltemetve. Ekkor határozták el Tulok András osztálytársuk javaslatára, hogy állíttatnak egy kopjafát egykori iskolájukban, hogy ők és az utánuk jövők is emlékezhessenek azon tanáraikra és diáktársaikra, akik már nincsenek közöttük.
A kopjafát Cserneczky Attila művésztanár készítette.
Szombat délelőtt az 51 éves osztálytalálkozón avatták fel a kopjafát, melyet dr. Kiss Anna egyetemi docens és Venczel Csaba igazgató lepleztek le, a történelmi egyházak képviselői megáldották, majd a jelenlévők megkoszorúzták az emlékművet, és a diákok egy-egy szál virággal tisztelegtek elhunyt tanáraik előtt.
A rendezvényen részt vett Egyházi Andrea, tankerületi igazgató, Csapó László tanár és Bíró Lajosné, az iskola egykori igazgatója is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-23 22:17:42

A mai fiatalok táplálkozási szokásai - Előadás az Acsádyban


ajánlott cikk főképe

2019-03-13 17:36:34

Emlékezzünk együtt nemzeti ünnepünkön


ajánlott cikk főképe

2019-04-12 22:33:22

Fejes Sándor emlékezete


ajánlott cikk főképe

2019-02-11 22:47:46

Az atlétáknak szólt a barnamezős projektrendezvény


PÁPA időjárás