Kopjafát állíttattak régi iskolájukban


2015-06-21 16:58:58  | cikk: Babos Petra  | 


Kopjafát állíttattak régi iskolájukban főképe
Az egykori Zalka Máté Általános Iskola - régi ismertebb nevén a Püspöki -, 1964-ben ballagott 8. a osztályosai állíttattak kopjafát elhunyt tanáraik és diáktársaik emlékére az iskolaudvaron.
László Annamária, a kezdeményezés egyik megálmodója elmondta, 50 év elteltével, tavaly találkoztak és szomorúan szembesültek azzal a ténnyel, hogy kedves tanáraik és diáktársaik közül már sokan nincsenek köztük. Szerettek volna rájuk emlékezni és sírjaikra egy-egy szál virágot tenni, de többen az ország különböző pontján vannak eltemetve. Ekkor határozták el Tulok András osztálytársuk javaslatára, hogy állíttatnak egy kopjafát egykori iskolájukban, hogy ők és az utánuk jövők is emlékezhessenek azon tanáraikra és diáktársaikra, akik már nincsenek közöttük.
A kopjafát Cserneczky Attila művésztanár készítette.
Szombat délelőtt az 51 éves osztálytalálkozón avatták fel a kopjafát, melyet dr. Kiss Anna egyetemi docens és Venczel Csaba igazgató lepleztek le, a történelmi egyházak képviselői megáldották, majd a jelenlévők megkoszorúzták az emlékművet, és a diákok egy-egy szál virággal tisztelegtek elhunyt tanáraik előtt.
A rendezvényen részt vett Egyházi Andrea, tankerületi igazgató, Csapó László tanár és Bíró Lajosné, az iskola egykori igazgatója is.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!