A megyei bajnokságban indul újra a pápai felnőtt futball


2015-06-26 12:48:00  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


A megyei bajnokságban indul újra a pápai felnőtt futball főképe
A Lombard Pápa megszűnése után úgy tűnik, a megyei másod-, legrosszabb esetben a megyei harmadosztályú bajnokságban indul újra Pápán a felnőtt labdarúgás. Erről dr. Áldozó Tamás polgármester beszélt a pénteki testületi ülést követő sajtótájékoztatón. A városvezető arról tájékoztatott, hogy a hosszú tárgyalássorozat után eldőlt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzata értelmében pápai felnőtt labdarúgókat foglalkoztató sportszervezet csak a megyei harmadosztályba nevezhet, ahonnan jó eséllyel a megye II-be sorolják, de feljebb nem. Ezzel az is eldőlt, hogy a Pápai Egyesített Labdarúgó Club nem indít felnőtt csapatot.
- A PELC azért nem indulhat ebben a bajnokságban, mert ellenkező esetben elveszítené az utánpótlás nevelésben szerzett korábbi kedvezményeit, ezért egy új sportszervezetet kellett alakítani, mely a Lombard Baráti Körből alakult át. Ezek a futballt szerető pápai polgárok úgy döntöttek, hogy nevüket Pápai Perutz Futball Club névre alakítják át, beneveznek a megyei pontvadászatba és megkezdik a támogatók gyűjtését a csapat mögé.
Dr. Áldozó Tamás elmondta, a klub egymillió forintos támogatási kérelemmel fordult az önkormányzat felé, azért, hogy a nevezési feltételeket teljesíteni tudják. A polgármester kiemelte, az egyesület közgyűlésén egyértelműen kihangsúlyozta, pénzt senkinek nem fog adni azért, hogy a megyei bajnokságban játsszon, önkormányzati forrás pedig erre nem fordítható. A legfontosabb teendő most a támogatók felkutatása mellett a csapat játékosállományának kialakítása.
- Azt reméljük, hogy az utánpótlás versenyrendszer átalakítása miatt megszűnt U21-es csapatból kiöregedők között lesznek olyanok, akik az említett feltételek mellett szeretnének tovább Pápán sportolni, valamint a PELC kötelékében is találunk olyan – akár edzőként dolgozó – fiatalokat, akik feladatuknak érzik, hogy a pápai futballon segítsenek. Egy biztos, a klub NB I-es feltételeket biztosít, a további fejlődéshez minden sportszakmai támogatást megad, a cél, hogy minél előbb az NB III-ban szerepeljen az együttes.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-10 15:53:43

Jógatábor a Várkertfürdő kínálatában


ajánlott cikk főképe

2020-09-18 09:57:46

Nincs fertőzött a Perutz FC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 13:15:38

13 éremmel számol az olimpián a MOB elnöke


ajánlott cikk főképe

2020-06-02 11:15:33

Ha nyár, akkor focitábor