Speciális Olimpia: Letették az esküt a Los Angelesbe utazó pápaiak


2015-07-03 19:07:43  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: msosz.hu  | 


Speciális Olimpia: Letették az esküt a Los Angelesbe utazó pápaiak főképe
Július 25-én megkezdődnek Los Angelesben a Nyári Speciális Világjátékok versenyei. Az értelmi fogyatékkal élő magyar olimpikonok és felkészítőik péntek délelőtt a Sándor-palotában letették a Speciális Olimpia hivatalos esküjét. A fogadalomtétel után Áder János köztársasági elnök nemzeti színű jelvényt adományozott a sportolóknak – tudósít az nso.hu.
- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt, a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök úr társaságában tehetjük le az esküt. Egy ilyen jelentős esemény nagyot lendíthet majd a versenyzők teljesítményén, akiknek nagyon köszönöm az eddigi áldozatos munkájukat, amelyet a felkészülés alatt végeztek – mondta köszöntőjében Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke.
A nyolcvanhat fős magyar küldöttség július 21-én utazik Los Angelesbe, ahol az első négy napban a vendéglátó városban, Manhattan Beach-en tölt el néhány napot edzéssel és a helyi kultúra megismerésével. A július 25. és augusztus 2. között sorra kerülő speciális olimpia nyári világjátékokon az edzőkkel, kísérőkkel együtt 86 fős küldöttség képviseli Magyarországot, a versenyzők 14 sportágban állnak rajthoz. A viadalon több mint 170 ország mintegy 7000 sportolója vetélkedik majd. A világeseményen pápai versenyzőknek is szoríthatunk, a női labdarúgó válogatottban Szűcs Laura, Farkas Bíborka, Lázár Cintia és Simon Rozália is helyet kapott, szereplésüket természetesen figyelemmel kísérjük.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 17:55:31

Egy tucat PELC gól


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 09:11:42

Kikapcsolták a kulcsembereket


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


ajánlott cikk főképe

2020-04-14 17:22:07

Hegymászás: Újabb csúcsokat hódított meg Mógor Péter