Párakapu és aszfaltlocsolás – hűtik a várost a kánikulában


2015-07-07 15:58:51  | cikk: HuHa  | 


Párakapu és aszfaltlocsolás – hűtik a várost a kánikulában főképe
A rendkívüli kánikulára tekintettel a Pápai Vízmű Zrt. ismét kihelyezte párakapuit és vízosztó pavilonját a belvárosban. A felfrissülést kínáló objektumok ma délelőttől üzemelnek az áruház előtti területen és a Fő téren.
-Nagyon meleg van ezekben a napokban, ezt nem csak a hőmérsékleten érezzük, hanem a vízfogyasztáson is, csaknem 50 százalékkal több vizet használnak az emberek a jelenlegi kánikulában. Azt gondoltuk, a párakapuk, a hozzá tartozó ivókút, valamint a vízosztó pavilon a belvárosban járóknak egy kis felfrissülést jelent, ezért helyeztük ki őket – mondta el Szili Ágnes, a társaság kommunikációs munkatársa. A Kossuth utcai vízosztó sátor alatt diákok kínálják a hűtött vizet 10-16 óráig, a pultnál az érdeklődők tájékoztató kiadványokat is kaphatnak, a párakapu és a Fő téri páraoszlop pedig folyamatosan működik. Szili Ágnestől megtudtuk, a hétvégére még egy ivókutat is létesítenek a Fő téri játszótérhez.

Nem csak a Fő téren áthaladókról, hanem a terület hűtéséről is gondoskodik a város a rettentő kánikulában. A Városgondnokság munkatársai délelőtt óta locsolják a tér gránitburkolatát és persze folyamatosan működnek a szökőkutak is, melyek egyik funkciója ugyancsak a tér hűtése.

A Fő téren kívüli területeken a katasztrófavédelem munkatársai próbálják felfrissíteni a várost, ugyancsak a városvezetés kérésére. A tűzoltók a főbb utakat, utcákat járják végig és locsolják az aszfaltot, hogy egy kis enyhülést hozzanak a forróságban. Járnak a Vajda lakótelepen, a Várkertfürdő felé, a Gróf úton, a Böröczky dombon és a Március 15. téren, sőt a Kiliánig is elmennek. Csillag István, a kirendeltség vezetője elmondta, kora délután indultak útra, hogy ha csak rövid időre is, de kissé lehűtsék a város forgalmasabb területeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-22 17:46:17

Május 30-án nyit az Esterházy-kastély


ajánlott cikk főképe

2020-08-03 12:38:16

Kárt okoznak a túlnőtt növények


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 19:21:48

Hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodákról, bölcsődékről az önkormányzatok döntenek


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 15:02:18

A járvány elleni védekezésre fordítják a képviselői tiszteletdíjakat - újabb polgármesteri rendelet született