Nagy mennyiségű adomány a Teuton lovagrendtől


2015-07-17 22:30:49  | cikk: Babos Petra  | 


Nagy mennyiségű adomány a Teuton lovagrendtől főképe
1998 óta ápol jó kapcsolatot Pápa városával a németországi Teuton lovagrend. Azóta rendszeresen, évente több alkalommal szállítanak adományt városunkba. Ma délelőtt 10.000 adag gyermektápszert, 5000 adag készételt és 8000 adag gyümölcsös, zöldséges bébiételt juttattak el Pápára. Klaus Blos, a rend nagymestere mindig is fontosnak tartotta, hogy Magyarországra is hozzanak adományokat, s így Pápa is az egyik célpontjuk lett. Dr. Mail József apát-plébános, a lovagrend priorja a szállítmány érkezése kapcsán örömét fejezte ki.
- Bébiételt 2008 óta hoznak városunkba a HIPP cég jóvoltából. Az áru rendkívül értékes gyermekélelmiszer, hiszen többségében bio alapanyagból készül.
Klaus Blos, a Teuton lovagrend nagymestere érdeklődésünkre elmondta, idén már másodszor jöttek Pápára, azonban a mostani alkalommal dupla szállítmánnyal érkeztek.

Az adományt nagy részét a város kapja, ezen kívül az egyház a rászorulók között osztja majd szét a szállítmányt, de a pápai kapcsolattal rendelkező csángó magyar településekre is jut belőlük. 
Klaus Blos, a Teuton lovagrend nagymestere kérdésünkre elmondta, nagy öröm számukra, hogy jótékonykodhatnak, s Pápa városával már közel húsz éve gyümölcsöző a kapcsolatuk.
A bébiételhez a városi osztáson juthatnak hozzá a gyermekes családok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:58:14

Csak az élelmiszerpiac működhet, jövő héten fertőtlenítik az óvodákat


ajánlott cikk főképe

2020-08-05 16:48:16

Már 16 igazolt fertőzött Pápán és környékén! (cikkünket frissítettük)


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 07:33:58

Néhány módosítással, de zavartalanul látja el közszolgáltatási tevékenységét a Közszolg