Szervátültetettek világjátéka: Gelencsér Róbert a legeredményesebb


2015-08-31 13:13:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szervátültetettek világjátéka: Gelencsér Róbert a legeredményesebb főképe
Augusztus 23-30. között Argentínában, Mar del Platában huszadik alkalommal rendezték meg a szervátültetettek legrangosabb eseményét, a nyári világjátékokat. A nemzetközi versenyen egyedüli pápaiként Pápa Város Díszoklevelével kitüntetett Gelencsér Róbert is részt vett. A 2007-ben vese transzplantáción átesett atléta kimagaslóan szerepelt, távolugrásban, 100 és 200 méteres síkfutásban valamint a 4x100-as váltó tagjaként is világbajnok lett, az öt kilométeres utcai futásban ezüstérem került a nyakába, 4x400-as váltófutásban és súlylökésben pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A Magyar Szervátültetettek Szövetségének hétfői tájékoztatása szerint a részt vevő 44 országból Magyarország a negyedik helyen végzett az éremtáblán Anglia, a házigazda Argentína és Dél-Afrika mögött, 41 arany-, 23 ezüst- és 23 bronzérmmel. A pápai versenyző emellett a játékok legeredményesebb férfi versenyzője címet is megkapta. A magyarok nyolc sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, bowlingban, petanque-ban, teniszben, tollaslabdában, úszásban és röplabdában – 31 sportolóval képviseltették magukat.
A csapat kedden délután érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre, Gelencsér Róberttel készült beszélgetésünket hamarosan olvashatják hírportálunkon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-13 17:35:33

Jótékonysági virtuális meccs pápai részvétellel


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


ajánlott cikk főképe

2020-07-25 16:02:12

Jól sikerült a főpróba


ajánlott cikk főképe

2020-08-05 13:22:31

Már kaphatóak a Perutz bérletek