Új járda épül a Téglagyári út egy szakaszán


2015-10-04 09:29:38  | cikk: HuHa  | 


Új járda épül a Téglagyári út egy szakaszán főképe
A héten újabb járdaszakasz felújításába kezdtek bele a kivitelezők. Ezúttal az erzsébetvárosi beruházást folytatva, a Téglagyári út egy szakaszán folyik a munka.

A járdafelújítás kapcsán Venczel Csaba önkormányzati képviselő elmondta, ezen a környéken az idei, Terv utcai munkát megelőzően régen nem volt már ilyen fejlesztés, a Téglagyári út gyalogosfelületére is ráfért a javítás, hiszen a régi járda alapja megsüllyedt, a kövek elmozdultak, a babakocsival közlekedők és az idősek számára sok problémát okoztak. Mint mondta, a képviselő-testület most tárgyalja a város integrált településfejlesztési stratégiáját, melynek kiemelt akcióterülete a Vaszari és Téglagyári út közötti városrész, s ebben nem csak a Rigó lakótelep szerepel, hanem az itt élő másik háromszáz család infrastrukturális körülményeinek javítása is.
-Ebbe a programba illeszkedik a most megkezdett munka is és a korábban már elkészült Terv utcai új járda – mondta.

A Téglagyári útnak a legnagyobb gyalogosforgalmat bonyolító része újul meg most, a Páva és Rét utca között.
-Ez egy 178 méter hosszúságú szakasz, 214 négyzetméter felületen épül új járda a régi helyén, a beruházás költsége 3 millió 200 ezer forint. Amint itt befejeződik a munka, további utcák járdafelújítása is megkezdődik ezen a városrészen, így a Galamb, a Rét és a Páva utcában – tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől a fejlesztésről. Hozzátette, a Téglagyári út egész hosszában indokolt a járdafelújítás, mivel azonban az út nyomvonalán is módosítani kell, a további szakaszok felújítása egy későbbi beruházás részeként valósul majd meg.

Az idei esztendőben még a tókerti Hetedik utca járdáját és a Bocsoron lévő Liliom utca gyalogosfelületét újítják meg, és hamarosan megkezdődik az Igalon is a kivitelezés, amely a járdaépítés mellett parkoló kialakítást, közvilágítás bővítést és csapadékvíz-elvezetést is tartalmaz.
Az idei évben a saját finanszírozású fejlesztéseket tartalmazó Eszterházy Ferenc Terv keretében összesen 15 utcában történik járdafelújítás, melynek költsége megközelíti a 200 millió forintot – közölte a városvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-08-30 05:51:28

Dr. Áldozó Tamás: Grőber Attilát nem a tapolcafőiek, nem a pápaiak, nem az ivóvízellátás érdekli, csupán saját maga


ajánlott cikk főképe

2019-12-13 19:09:00

A közgázos diákok is gyűjtöttek cipősdobozokat


ajánlott cikk főképe

2019-11-14 12:21:09

Folytatódik a munka a Várdombon


ajánlott cikk főképe

2019-09-27 00:22:37

Legyen hitünk és legyen erős akaratunk ebben a városban - választási fórumot tartott a Fidesz


PÁPA időjárás