A csapategység volt a siker kulcsa


2015-10-12 16:57:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A csapategység volt a siker kulcsa főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság negyedik fordulójában a Bakonyerdő Pápa együttese az újonc Szombathelyhez látogatott. A találkozón a mieink szerették volna idegenben is megkezdeni a pontgyűjtést, ebben végre a teljes keretre számíthatott Kiss Dániel edző, aki az elutazás előtt azt mondta, a mérkőzésen küzdeni fognak az utolsó percig, játékstratégiájukon nem változtatnak, de igyekeznek „finomítani” támadásaikon és keményíteni védekezésükön. A találkozót a hazai csapat kezdte jobban, majd mindkét oldalon felváltva estek a gólok. Az ötödik percben 4-5-ös állásnál időt kért a hazaiak edzője, ami bejött, hiszen egy 4-0-s rohammal 8-5-re módosult az eredmény. A látottakra a pápaiak szakvezetője is azonnal reagált, időt kért, a rövid pihenőben rendezték a sorokat és szépen lassan elkezdtek felzárkózni, sőt ki is tudtak egyenlíteni (28.perc 11-11). A félidő lefújása előtt két másodperccel 15 méterről Kapcsándi Kristóf átlövéssel vette be a kaput, így a Bakonyerdő előnnyel mehetett a pihenőre (11-12). A második játékrészben a kőkemény pápai védekezésnek és a gyors támadásvezetéseknek köszönhetően négy vendég gólra csak egy érkezett válaszul (13-16). A hazai időkérés ezúttal nem segített a vasiakon, Kapcsándi és Szakács gólra törő játékának köszönhetően 15-21 volt a mieinknek, innentől ismét kiegyenlített játékot láthatott a publikum, szerencsére a hatgólos előnyből már nem tudott visszajönni a Szombathely, az utolsó percekben a vendégeknél mindenki pályára lépett és kivette a részét a 29-25-ös győzelemből.

Szombathelyi Egyetemi SE - Bakonyerdő Pápa 25:29 (11:12)

Bakonyerdő Pápa: VÖLGYESI, Soós (kapusok), Füzi A, KAPCSÁNDI K. 12/1, Szabó M., Horváth N. 1, SZAKÁCS D. 5, Bors P. 2, Tolner B. 1, Nagy P., LAKOS CS. 2, KONDOR J. 2, Palágyi Á. 1, Cseke A., Stall L. 3.

Kiss Dániel: Kőkemény védekezésünk mellé egy kiváló kapusteljesítmény párosult. Támadásban taktikusan, okosan játszottunk, Kapcsándi Kristóf és Szakács Dániel remek napot fogott ki, védekezésben hasonlóan hatékony volt Lakos Csaba és Kondor János, Völgyesi Márktól pedig a Mór ellen bemutatott kimagasló kapusteljesítményt láthattuk. A győzelem értékét növeli, hogy 22 percet játszottunk emberhátrányban, természetesen voltak jogos büntetések is, de a kiállítások jelentős részéhez kellettek a hazaiak teátrális mozdulatai is. Az emberhátrányban begyakorolt figurából rendre gólokat lőttünk, a befejezéseknél a fiatal jobbszélsőnk, Stall Levente keze nem remegett meg egyszer sem, igazi csapatként küzdöttünk, ez hozta meg a sikert.

A juniorok 16-16-os félidő után az utolsó három percben veszítették el az összecsapást, sajnos a mérkőzés folyamán Zsinkó Ádám vállsérülést szenvedett, így a kórházban kötött ki, a vizsgálatok után az orvosok három hét pihenőt írtak elő neki. A Bakonyerdő Pápa és természetesen hírportálunk is mielőbbi gyógyulást kíván a fiatal játékosnak.

Szombathely - Pápa 33:31 (16:16)

Gólszerzők: Áldozó S. 2, Horváth M. 3, Zsinkó Á. 2, Palágyi Á. 8, Cseke A. 2, Stall L. 5, Varga B. 4, Komjáthy I. 5.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-08 11:41:01

Övvizsgával zárult a judotábor


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 15:42:38

Visszatérítik a Perutz bérletek árát


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 18:09:07

Elmaradnak a kézilabda-mérkőzések is


ajánlott cikk főképe

2020-06-15 10:50:20

Horváth Csanád másodszor lett Magyarország jó tanulója-jó sportolója