Nyolc baleset a héten


2015-10-14 06:54:47  | cikk:  | 


Az elmúlt héten – 2015. október 5. és 2015. október 11. között – nyolc közlekedési baleset jutott a pápai rendőrök tudomására. Az esetek közül három Pápán, a többi Pápához közeli településeken vagy azok közelében történt. Öt káresemény kizárólag az ütköző gépjárművek rongálódásával járt, míg három ízben az anyagi káron túl négy fő személyi sérüléseket is szenvedett. Több baleset kialakulásában tetten érhető volt a követési távolság be nem tartása és az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség alkalmazása, de ütközéshez vezetett a figyelmetlen hátramenet végzése, az elsőbbség meg nem adása gyalogos számára és a jobbra tartási kötelezettség elmulasztása is.

A Pápai Rendőrkapitányság kéri a járművezetőket, hogy az őszi időszakban gyakrabban előforduló esős, borongós időben fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, valamint legyenek figyelemmel az úttesten szabályosan áthaladó gyalogosokra is, akik a rosszabb látási viszonyok miatt esetenként nehezebben észlelhetők a gépjárművekből. Esőben, ködben a járművek körvonalai elmosódnak, ezért érdemes a szokásosnál nagyobb követési távolságot tartani.

Képek:

nincsenek képek

A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A járőrök Pápán, a Fő utcában igazoltattak egy 37 éves sobori lakost 2020. június 22-én 9 óra 45 perckor. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a Győri Törvényszék a férfi körözését rendelte el lopás miatt, ezért a járőrök előállították, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság...

2020-06-23 11:16:41

Körözték a férfit, a rendőrök elfogták


Egy csopaki, egy herendi és két balatonfüredi idős asszonyt ejtettek tévedésbe az elkövetők a napokban. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Csopakról, Balatonfüredről és Herendről érkeztek bejelentések a rendőrségre 2020....

2020-05-15 13:22:07

Figyelem! Ismét unokázós csalók!


Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A körzeti megbízottak Nagydém belterületén igazoltattak egy 28 éves helyi lakost 2020. június 19-én este, aki motorkerékpárjával közlekedett. Az intézkedés során a férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott,...

2020-06-29 08:39:34

Ittasan vezetett


Négy nagydémi férfi rendszeresen agancsokat gyűjtött az erdőben, egyikőjük egy vadtetem fejét is hazavitte. Ellenük lopás miatt folyik nyomozás.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást...

2020-03-12 13:27:57

Pápai Rendőrök visszaadták a trófeát a vadásztársaságnak