Béremelést javasolnak a szocialisták


2015-10-14 09:11:51  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Béremelést javasolnak a szocialisták főképe
– Súlyos társadalmi válság felé közelít Magyarország, aminek oka az itt élő emberek béreinek és életszínvonalának alacsony voltában keresendő – hangsúlyozta Grőber Attila önkormányzati képviselő, a Magyar Szocialista Párt pápai elnöke kedd délutáni sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a válság orvoslására pártja kidolgozott egy fizetésemelési programot.
A politikus kifejtette: hazánkban jelenleg bruttó 105 ezer forint a minimálbér, aminek 68.775 forint a nettó összege. Tehát a minimálbérre rakódó terhek összesen 35 százalékot tesznek ki, aminél nincs magasabb az Európai Unióban. Grőber Attila hozzáfűzte, ebből a pénzből lehetetlen tisztességesen megélni, egy családot fenntartani, miközben az átlagbérek esetében sem jobb a helyzet. Szavai szerint a közszférában különösen siralmasak a bérezési állapotok, és különösen nagy a bérhátrány a versenyszférával szemben. Ennek pedig egyenes következménye az elvándorlás, a demográfiai válság, a veszélybe kerülő nyugdíjrendszer, valamint a gazdaság fejlődésének akadályoztatása.
Éppen ezért az MSZP a fizetésemelési programjában a közalkalmazotti minimálbért nettó 150 ezer, a közszférában dolgozó diplomások bérét minimum nettó 200 ezer, míg a versenyszférában a minimálbért nettó 100 ezer, a szakmunkás minimálbért pedig nettó 125 ezer forintban jelölte meg. A szocialisták a javaslatot benyújtották az Országgyűlésnek, és bíznak benne, hogy a költségvetés módosításai során a parlament befogadja azt. A Magyar Szocialista Párt pápai elnökének elmondása alapján a béremeléshez szükséges fedezetet az állami pazarlások megállításával, a feketegazdaság kifehérítésével, az adóbeszedés hatékonyságának növelésével, valamint a költségvetésen belüli aránytalanságok megszüntetésével lehet előteremteni.

Grőber Attila egy másik országos témáról szólva arra kérte a Fidelitast, hogy az általuk szervezett, diákokat megcélzó történelmi vetélkedő folyamán ne kapcsolják össze a politikát az oktatással, ne vonják be a szervezésbe az iskolákat.

Az önkormányzati képviselő végezetül közölte: miután sikeres megbeszéléseket folytatott az illetékesekkel, mégis lesz ideiglenes aszfalt a Celli út, a Szövetkezet utca és a Mézeskalács utca vízvezeték-építési munkálatokkal érintett útjainak egy részén. A kivitelező a közlekedés biztonságát figyelembe véve döntött az aszfaltozás mellett – tájékoztatott Grőber Attila. Az aszfalt a Mézeskalács utca egy részén már elkészült. – A Szövetkezet utcában a fővezeték feletti részt tömörítési okokból nem lehet ideiglenes aszfalttal ellátni, viszont a kis bekötéseken igen. Így az út egyik fele biztonságosan járható lesz majd – mutatott rá a szocialista képviselő.

Képek:


Címkék: MSZP | béremelés
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet