Dzsungel hangulat a Pegazus Színházban


2015-10-14 22:57:29  | cikk: Babos Petra  | 


Dzsungel hangulat a Pegazus Színházban főképe
A dzsungelek rejtett és csodás világába repíti a nézőket a Pegazus Színház társulata a 2015/ 2016-os gyermekszínházi bérletsorozat első előadásával, a Majomparádéval. Az évadot a teátrum az Ujjé, a ligetben - régi dalok show-ja előadásával kezdte a társulati évadnyitó ülésen és a gyermekbérletes előadássorozat idén is három bemutatóból áll össze. Ez utóbbi hétfőn kezdődött a Majomparádé című zenés bábburleszkkel, amelyet december végéig láthat a gyermekközönség.

- A színház történetében már többször mutattunk be burleszk jellegű játékot, ami az előző években hiányzott a palettából. Mi magunk nagyon szeretjük ezt a műfajt, mivel vidám és rendkívül mókás. A burleszk lényege a játék mikéntjében rejlik, tehát a helyzet váljon komikussá. Az előadás során a gyerekek sokat kacagjanak - mondta Végh Zsolt.

A történet egy biológia órán kezdődik, ahol a diákok éppen a dzsungelről tanulnak. A tanulóknak sok növény és állat eszükbe jut, amelyek ott élnek, a tanár viszont a majmokról mesél nekik. A diákok hárman jó barátok, a történetben pedig a három majom jó testvér. A három majom egy-egy kalandba keveredik, és természetesen kiállnak egymás mellett, megvédik egymást bármi áron. Ez a darab mondanivalója is, hogy testvérek és barátok tartsanak össze mindig, s akkor a problémákat és a nehézségeket is könnyen átvészelik.
Részlet a Majomparádéból

A Majomparádé képi világa a Pegazustól már jól megszokott színvonalat hozza, ötletes, jól megkomponált színpadkép, ami végigkíséri az egész előadást. A zenés bábburleszket Sarkadi Nagy László írta és rendezte, a mű zenéjét Kovács Norbert szerezte. A darabot a társulat négy kiváló színésze Valler Kata, Laki Mónika, Tarr György és Végh Zsolt játssza.

Az igazgató kérdésünkre elmondta azt is, az évad során a jól bevált programok sem maradnak el, lesznek családi napok, Mackókiállítás és Pegazus Parádé. A bérletes sorozat következő előadása pedig januárban lesz, amikor is a Csipkerózsikát láthatja a nagyérdemű.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-07 16:12:45

Járványügyi óvintézkedések a Közszolg Nonprofit Kft-nél


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 20:39:25

Készül a tómeder a Schwenczel réten


ajánlott cikk főképe

2020-04-25 17:04:45

Minden út a Forrás tanösvényhez vezet


ajánlott cikk főképe

2020-08-01 22:26:45

Szakmakóstoló hét a Mezőben