DK: Újabb rendszerváltoztatásra lenne szükség Magyarországon


2015-10-15 21:59:41  | cikk: Babos Petra  | 


DK: Újabb rendszerváltoztatásra lenne szükség Magyarországon főképe
A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy a 25 évből az elmúlt öt esztendő a hatalom gátlástalan központosításáról, a függőségi viszony kialakításáról, az önkormányzatok kiürítéséről szólt – jelentette ki ma délutáni sajtótájékoztatóján Kerecsényi Zoltán.
- Feladatokat, forrásokat vontak el, sok település elszegényedett. Kiépült egy feudális politikai rendszer, amiben nincs helye önállóságnak, erős önkormányzatoknak, csak arctalan, gépies kormányhivataloknak, alulfinanszírozottsággal fűszerezett állami kiszolgáltatottságnak. Ezért a DK szerint az 1990-es rendszerváltoztatás után hosszú ideig a demokrácia alappilléreiként működött magyar önkormányzatok negyedszázados jubileuma ma sajnos „fekete ünnep”.
A DK szerint új, demokratikus alkotmányos keretekre, egy újabb rendszerváltoztatásra lenne szükség Magyarországon – mondta.
A helyi önkormányzat elmúlt egy évét viszont kiegyensúlyozottnak tartja Kerecsényi Zoltán, az országos körülményekhez képest normális kerékvágásban mentek a helyi dolgok, örvendetes, hogy nem voltak méltatlan politikai csatározások. Mint mondta, a hazánk és a szűkebb hazánk az első, aztán utána jön minden más, a nagyobb politika, a párt. Minden olyan ügyet támogatni kell, ami szülővárosunk érdekeit szolgálja, mivel elsősorban pápaiak vagyunk.

A sajtótájékoztatón arról is szólt, október 16. az élelmezési világnap, október 17. pedig a szegénység elleni küzdelem világnapja.
- Az utóbbi időkben a létminimum alatt élők száma jelentősen növekedett hazánkban. A szociális kiadásokra fordított összegeket drasztikusan megvágta a hatalom. A DK a szegény, rászoruló embertársaink mellett áll, s felhívja mindenki figyelmét a szolidaritás fontosságára, s a lehetőségekhez mért segítségnyújtásra. Ezért a holnapi napon tartós élelmiszercsomagokat fogok vinni egy-két, a látószögembe került rászoruló családnak – mondta Kerecsényi Zoltán.

A sajtótájékoztató végén bejelentette: Gyurcsány Ferenc felkérésére a párt Országos Tanácsának tagja lett.
Mivel a DK-ban egy párttag meghatározott testületi tagságok és tisztségek közül egyidejűleg csak egy tisztséget tölthet be, az országos tisztség elfogadásával megszűnt választókerületi elnöki megbízatása. Kerecsényi Zoltán a felkérést számára megtisztelőnek tartja. Az új feladat mellett természetesen nem szakad meg kapcsolata az általa több mint öt esztendeje megszervezett, s vezetett szervezettel, mert mint fogalmazott, ő elsősorban pápai, képviselőként továbbra is segíti azt, illetve a megyében is segíteni kívánja tanácsaival a többi választókerületet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-12 17:35:51

A polgármester is köszöntötte a 90 éves Döbröntei Istvánnét


ajánlott cikk főképe

2019-11-23 12:52:34

Aszfaltozzák az új körforgalmat


ajánlott cikk főképe

2019-12-02 21:24:20

Hogy kerül a ló a Kék Adventbe?


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 18:51:09

Sokszínűségből építik fel a várost - Grőber Attila sajtótájékoztatója


PÁPA időjárás